Alsina envia una carta al president de l’Eurocambra per denunciar la detenció de Puigdemont

La consellera insta al president de l'Eurocambra a actuar "pel prestigi del Parlament Europeu i la democràcia europea"

La consellera d’Exteriors, Victòria Alsina ha demanat a les autoritats europees que “no mirin cap a un altre costat” davant la “irregular” detenció del president Carles Puigdemont. En una carta al president de l’Eurocambra, David Sassoli, Alsina l’insta a actuar “pel prestigi del Parlament Europeu i la democràcia europea”. “Faci totes les gestions necessàries”, ha demanat.

“No tinc cap dubte que la justícia europea estarà al costat de l’europea, com ho van estar l’alemanya o la belga”, ha dit durant una compareixença abans de conèixer que Puigdemont podria sortir en llibertat avui mateix. “Volem que aquest malentès es resolgui com més aviat millor”, ha afegit. La consellera ha agraït el suport de les autoritats locals de l’Alguer, que l’han rebuda i amb qui ha parlat per intentar veure “com es pot ajudar”.

Alsina ha dit que la detenció de Puigdemont ha estat “inesperada” i que s’ha volgut posar en contacte amb autoritats europees, italianes i de l’Alguer i Sardenya per transmetre la situació i intentar buscar-hi solucions. De fet, aquesta tarda té previstes diverses reunions a l’espera que contacti amb ella l’ambaixador espanyol a Itàlia, al qual ha trucat, però que encara no li ha donat resposta.

El síndic de l’Alguer, Mario Conoci, ha assegurat que la detenció de Puigdemont ha estat un fet “inesperat” i ha expressat el seu suport al president del Consell per la República. “Les manifestacions pacífiques per l’autodeterminació no poden comportar respostes judicials”, ha dit. Conoci ha afegit que “tan de bo Carles Puigdemont pugui participar a l’Aplec pel que havia vingut a la Sardenya”.

Puigdemont participarà finalment en l’acte polític pel qual va anar a Sardenya, segons ha avançat el seu cap d’oficina, Josep Lluís Alay, que ha afegit que el president s’haurà de quedar a l’Alguer fins que es resolgui la situació de l’eurordre.

Comentaris

  Esta tontita se cree que la UE es TV3. 24/09/2021 5:43 pm
  Además a esta pobre imbécil, alguien de su confianza, le debería decir donde acabará esta carta. El mundo democrático pasa de miserables golpistas.
   Ich 24/09/2021 6:26 pm
   Què remugues ?
   El cotilla 24/09/2021 8:33 pm
   Llàstima d'ignorància..... però endavant, segueixi menjant la "sopa boba" que serveixen els media de l'España obtussa i retrògada i acabarem veient força aviat com Europa desmenteix de cop els deliris de la "unidad de la patria".
  L'OBSERVADOR ASTORAT 24/09/2021 6:14 pm
  Carles Puigdemont, President: "Espanya no perd mai l'oportunitat de fer el ridícul."

Nou comentari