El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denuncien el judici contra universitaris a qui els mossos van “trencar els ossos”
  • CA

Membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Arran, amb el suport de la CUP, han comparegut aquest dimarts al Parlament de Catalunya per anunciar un seguit de protestes per denunciar l’inici dijous a l’Audiència Provincial de Barcelona del primer dels judicis contra activistes a favor de la universitat pública. En aquest judici hi estan citades nou persones involucrades en una mobilització de l’11 de maig del 2017, que va acabar com el rosari de l’Aurora: amb càrregues, identificacions i fins i tot “algun os trencat”, han denunciat des de la plataforma de suport que s’ha creat, “La Pública a judici”. Per a les activistes es demanen penes de fins a 36 anys de presó, altres estan en espera que arribi el seu torn en altres cites judicials perquè el cicle de protestes universitàries que es va obrir el 2016 per demanar la reducció de les taxes universitàries va culminar amb 30 persones encausades. A set activistes en canvi els reclamen fins a 30.000 euros de multa.

Des del SEPC han denunciat que hi ha una estratègia des del Govern per reprimir i silenciar la lluita per la reducció de les taxes universitàries, una demanda que busca que s’apliqui el que de fet ha estat aprovat en mocions del Parlament de Catalunya. “Condemnem la violència judicial, que intentat ofegar el nostre moviment i silenciar demandes populars”, ha manifestat la portaveu del SEPC, Laia Casas. 

Cartell que anuncia la protesta (CUP)

Cartell que anuncia la protesta (CUP)

Les activistes han denunciat també les situacions “surrealistes” que han viscut després d’engegar les mobilitzacions en defensa de la universitat pública. Asseguren que els Mossos d’Esquadra els han fet seguiments a cases particulars o que les han gravat mentre posaven gasolina. “Davant d’aquesta repressió respondrem amb solidaritat i organització”, han afirmat. La primera protesta serà una concentració de suport dijous a les portes de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JORDI a desembre 05, 2020 | 05:42
    JORDI desembre 05, 2020 | 05:42
    MOSSOS , OS CAGASTEIS ENCIMA CON LA GUARDIA CIVIL . SOLO VALEIS PARA MALTRATAR A JOVENES ESTUDIANTES O PATEAR HASTA LA MUERTE A UN HOMBRE EN EL RAVAL . CATALUNYA=APARTHEID
    • Icona del comentari de: JORDI a desembre 05, 2020 | 05:42
      JORDI desembre 05, 2020 | 05:42
      MOSSOS , OS CAGASTEIS ENCIMA CON LA GUARDIA CIVIL . SOLO VALEIS PARA MALTRATAR A JOVENES ESTUDIANTES O PATEAR HASTA LA MUERTE A UN HOMBRE EN EL RAVAL . CATALUNYA=APARTHEID

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa