'Dempeus', la campanya de la CUP per "no retrocedir"

La CUP avisa que les eleccions són "il·legítimes" i planteja una campanya amb 4 actes centrals de "to reivindicatiu i no festiu"
El cap de llista de la CUP per Barcelona, Carles Riera, amb els principals membres de les llistes de la formació per al 21-D
El cap de llista de la CUP per Barcelona, Carles Riera, amb els principals membres de les llistes | ACN

S'ha acabat la revolta dels somriures. La campanya de la CUP per al 21D deixarà de banda totalment el to festiu i apostarà per "mítings reivindicatius", en entendre que aquestes eleccions són "il·legítimes i excepcionals", amb presos polítics i amb repressió. Per això el lema de campanya, Dempeus, recull per una banda un missatge per a Espanya, "de defensa contra l'article 155", però també un missatge per als votants de la CUP, "seguim dempeus amb tots els canvis que volem dur a terme, la independència, la república, el procés constituent, l'ecologisme, el feminisme...", ha explicat Lluc Salellas durant la presentació de la campanya. La CUP creu que malgrat la repressió, "necessitem una societat forta i mobilitzada"


 

De fet, la CUP tindrà altres lemes compementaris de campanya, "Hem pres l'humil decisió de no retrocedir"; "Poble que lluita mai no perd", "ni permís per ser lliures ni perdó per ser-ho", i "contra l'execpció, la dignitat rebel". La CUP ha plantejat una campanya amb quatre actes centrals, a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i un acte polític cada vespre, a més d'accions al matí de caràcter sectorial. Obre campanya aquesta nit a les 23.00 a l'IES Jaume Balmes, una de les més castigades per la repressió policial de l'1 d'octubre, i demà a les 11h farà el primer acte de campanya a la Ciutat de la Justícia, on ha estat cridat a declarar l'acalde d'Argentona, Eudald Calvo, acusat d'haver permès el referèndum a la seva població, 


Cartell de campanya de la CUP
Cartell de campanya de la CUP | CUP

 

La CUP-CC, que compta amb un pressupost de 433.000 euros, el més baix de tots els parttis que es presenten al 21D, ha programat 85 actes i mítings polítics arreu del territori, posant els focus en quatre gran actes nacionals que se celebraran el 5, 10, 15 i 17 de desembre a les quatre capitals de província i un acte final descentralitzat, de clausura de la campanya, que es farà simultàniament a Barcelona, Figueres, Reus, Tàrrega i Alcanar, el 19 de desembre.

 

"Més carrer! Davant la situació d’excepcionalitat que viu el país, la imposició d’aquestes eleccions i la voluntat de continuar contribuint en l’impuls de les mobilitzacions, la unitat popular i l’autoorganització, creiem imprescindible plantejar dos tipologies d’actes diferents que assoleixin els objectius de la campanya. Per aquesta raó, cada dia hi haurà mítings polítics a la tarda i quinze accions matinals de caire més simbòlic, mobilitzador i crític amb el panorama actual", han explicat durant la presentació. 

Comentaris
Joan
Anims ja heu demostrat que sou els unics a tenir les coses clares i el coratge per aplicar la Republica, davant l'estupida rendició dels Juntspelsi i l'embat de la llopada feixista. Teniu la confiança del poble.
Més aviat "Demcul"
Per molta paraula, obstinació, tossuderia i el que vulgueu, la república no hi és. Diu Forcadell que la proclamació només va ser simbòlica, és a dir no va ser real. De cul aneu cupaires.

envia el comentari