Demòcrates veu la inhabilitació de la Mesa “inacceptable” i un “escàndol democràtic”

El partit diu que la causa general contra l'independentisme "s'agreuja" per més taules de diàleg que hi hagi amb l'Estat

Demòcrates dona suport als exmembres de la Mesa del Parlament inhabilitats pel TSJC i considera la decisió judicial “inacceptable i un escàndol democràtic”. Segons el partit liderat per Antoni Castellà, la condemna suposa una “vulneració del dret d’iniciativa dels diputats així com de representació de la ciutadania” i conclou que “aquests tribunals no fan justícia, sinó política”. Segons Demòcrates, la causa general contra l’independentisme no s’atura “sinó que s’agreuja per més taules de diàleg que hi hagi amb el govern espanyol”. “No acceptem que sigui la judicatura espanyola qui marqui els debats i les iniciatives del Parlament de Catalunya. El Parlament és sobirà i no pot acceptar aquestes ingerències”, afegeixen.

Demòcrates insisteix que la resposta a la “repressió judicial i policial” ha de ser convertir les eleccions del 14 de febrer en plebiscitàries per a l’aixecament de la suspensió de la declaració d’independència, sent lleials al mandat del referèndum de l’1-O.

El TSJC condemna a 20 mesos d’inhabilitació en considerar que els membres de la Mesa durant el mandat de Carme Forcadell (Lluís Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó i Ramona Barrufet) van desobeir el Tribunal Constitucional (TC) en tramitar l’any 2017 iniciatives parlamentàries a favor de la independència i de l’1-O. En canvi, l’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha estat absolta ja que no va ser advertida nominalment pel TC.

Nou comentari