Demòcrates demana que pel 14-F es pugui votar durant una setmana i amb cens universal

La formació emplaça el Govern a activar "tots els mecanismes legals" per garantir el vot anticipat

Demòcrates ha reclamat al Govern que a les eleccions del 14-F es pugui votar durant una setmana de forma “universal” en qualsevol centre de votació. En un comunicat, la formació creu que el 8 de febrer es podrien obrir alguns col·legis electorals per promoure la participació i per permetre que la ciutadania voti amb “seguretat”. La formació d’Antoni Castellà reclama així a l’executiu català que activi “tots els mecanismes legals” per poder realitzar el vot anticipat als comicis del febrer.

“És un problema tecnològic menor, ja es va fer per l’1-O, malgrat tots els impediments que ens vàrem trobar amb els bloquejos per part de qui no volia permetre que poguéssim votar. I és l’única manera real de garantir que les votacions s’efectuen amb totes les mesures de seguretat adequades”, diu el comunicat.  Segons els demòcrates, “aquestes mesures facilitaran el vot de la gent gran i els col·lectius de risc, que poden sentir-se empesos a l’abstenció pels riscos epidemiològics de votar en un sol dia, per una possible acumulació de gent”.

Per tot plegat, Demòcrates ha emplaçat les formacions polítiques a explorar la possibilitat de fer d'”urgència” una llei electoral catalana parcial abans que es dissolgui la cambra.  Consideren que el vot electrònic hauria de formar part de la “cultura democràtica” del país. 

Nou comentari