Demanen fins a 6 anys a cinc detinguts pels aldarulls post-sentència a Tarragona

Fiscalia acusa dues persones que van passar 36 dies a la presó de "dirigir i dinamitzar" un grup de manifestants

La fiscalia demana penes que sumen 27 anys i tres mesos de presó a cinc persones detingudes el 17 d’octubre de 2019 a Tarragona en la tercera nit d’aldarulls arran de la sentència del procés. En concret, els processats afronten entre 4 anys i mig i 6 anys i mig de presó per suposats delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat i danys mitjançant incendi per haver calat foc a contenidors. La policia va intervenir encenedors i pedres a alguns acusats. A més, dos processats que van passar 36 dies en presó provisional els acusen de “dirigir i dinamitzar” un grup de persones que formaven barricades al carrer. La fiscalia els aplica l’agreujant de disfressa perquè portaven la cara tapada per evitar que els identifiquessin.

En l’escrit d’acusació a què ha tingut accés l’ACN, el ministeri públic assenyala que una part dels manifestants que van sortir a protestar durant diverses nits arreu de Catalunya “van trencar la pau social comportant-se de manera violenta, provocant aldarulls, fent talls de carretera, aixecant barricades amb mobiliari urbà, arribant a atacar immobles pertanyents a institucions i organismes estatals, ocasionant quantiosos danys materials, així com a les forces d’ordre públic, a les quals van escometre causant danys personals”.

Els fets que són objecte d’acusació van passar el 17 d’octubre de 2019. Fiscalia apunta que cap a les nou del vespre un miler de persones es van aplegar davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona i van tallar al trànsit la plaça Imperial Tarraco. Cap a dos quarts d’onze, diverses persones d’aquest grup de manifestants, “en el qual s’integraven els acusats“, van començar a insultar els agents, a llançar-los pedres, ampolles de vidre i altres objectes contundents.

La fiscalia afegeix que van actuar “emparats en el grup amb l’ànim d’alterar greument la pau pública i d’impedir el legítim exercici de l’autoritat dels agents de policia“. Segons l’acusació pública, els dos acusats que van acabar a la presó també van participar d’aquesta conducta i, a més, diu que portaven peces de roba que els tapaven gran part de la cara amb la intenció que no els poguessin identificar.

Com que també es van produir aldarulls als carrers adjacents a la plaça, assenyala el fiscal, els agents van dispersar les persones congregades -inclosos els acusats- els quals “es van dirigir simultàniament en grups a diferents punts de la ciutat amb el propòsit d’alterar greument la pau pública i pertorbar la tranquil·litat ciutadana, causar danys en tot el mobiliari urbà que poguessin -principalment contenidors-, així com escometre als agents”.

Comentaris

  I als psicòpates de la BRIMO? 08/02/2021 4:52 pm
  Per suposat que no estic d'acord en penjar malalts mentals, però d'un penal psiquiàtric no els haurien de deixar sortir mai. Se n'ha sabut res més d'aquell miserable infantiloide que reia perquè havia encertat algú amb el foam? Vergonya! Purga ja!
  uno que vive en Tabarnia 08/02/2021 1:34 pm
  perque no obrim un camp de concentracio? aixo es te que acabar in pot acabar amb algun pajaru tocat
  Ricard 08/02/2021 1:24 pm
  Segueix el "diàleg" dels castellans. Com veiem de vox a la fiscalia "y tiro porque me toca".
  Angelblau 08/02/2021 12:16 pm
  Segeix la taula de dialeg ER - PSOE
  X2 08/02/2021 11:45 am
  Aquestes coves de feixistes de la "democracia borbónico-franqusta", s'haurien de tancar
  fideli 08/02/2021 11:44 am
  la llei de l'invasor
  miquel puigpelat 08/02/2021 10:46 am
  Au vinga, tots a votar l'Illa del Psoe que ja veieu com ens tracten. Es vanten de que la fiscalia depèn d'ells, i mentre estan fent campanya ens van fotent pel darrera. Serem burros!!!!!!!!
  Pajaritu 08/02/2021 9:59 am
  A prisión con los sediciosos. Las condenas se cumplen íntegras. Ni un pas enrere.
   uno que vive en tabarnia 08/02/2021 1:27 pm
   ai pajaritu!, algun dia trovaras el teu gat

Nou comentari