Aragonès demana seure a la taula de diàleg amb “mentalitat de país”

Aragonès vol reunir-se amb Sánchez i crear l'Acord per l'Amnistia i l'Autodeterminació abans de la taula de diàleg

Pere Aragonès s’ha reivindicat aquest dilluns com un “home de diàleg” i ha assegurat que la taula de diàleg s’ha d’iniciar abans de l’estiu. Aragonès ha recordat que a la taula de diàleg s’hi ha d’anar amb una “mentalitat de país” per mostrar que darrere del Govern hi ha “tot un país que creu que aquesta és la solució”. Aragonès impulsarà l’acord nacional per l’autodeterminació abans de parlar amb Pedro Sánchez sobre la taula de diàleg. “És imprescindible forçar l’Estat a la negociació perquè el conflicte polític només es pot resoldre amb un referèndum i amb l’autodeterminació“, ha dit en una entrevista aquest dilluns a El món a RAC1. Aragonès ha dit que l’independentisme s’ha de preparar per guanyar davant l’Estat, i ha avisat que el moviment “cada cop té més suports a Europa”. Aragonès ha assegurat que persistiran a la taula de diàleg encara que l’Estat es negui a negociar un referèndum acordat. “L’Estat pot ser unilateral perquè té força, nosaltres hem d’enfortir-nos”, ha explicat Aragonès, que ha dit que “no es només el que vols fer sinó el que pots fer”. Aragonès ha prioritzat la via escocesa però no ha descartat cap via democràtica per assolir la independènica.

Aragonès ha rebutjat parlar dels noms del seu govern: “A partir que notifiquem el Govern parlaré de noms”. “És lògic que es facin especulacions, però la meva obligació és aïllar-me d’això i comunicar els noms de manera adient”, ha afegit, fixant aquest dimarts com a data en què es faran públics els noms dels responsables de les catorze conselleries. “Tothom demana que les institucions funcionin millor, i això comporta que les informacions es comuniquin quan pertoca per part del president”, ha afirmat per tancar aquesta qüestió.

El líder d’ERC ha demanat a l’independentisme “deixar de competir per qui és més independentista”. “Molta gent que avui encara no és independentista serà part de l’independentisme de demà”, ha assegurat, seguint amb la idea d’eixamplar la base.

Els fons Next Generation

Sobre els fons europeus, Aragonès els ha catalogat com “la gran oportunitat”. “El Govern ha fet molta feina i ara amb totes les funcions serà una de les prioritats”, ha assegurat, i s’ha mostrat convençut que Catalunya rebrà bona part dels fons pel potencial empresarial del país.

El camí cap a la Generalitat

El líder d’ERC també ha explicat el moment en què va conèixer Oriol Junqueras a la universitat. “En els moments més convulsos l’Oriol es situa com algú de consens que pot tirar endavant el partit”, ha afirmat Aragonès, que ha explicat que en aquell moment, al 2004, creia que Junqueras acabaria sent president de la Generalitat. Aragonès també ha fet referència al moment en què Oriol Junqueras i Marta Rovira li van proposar erigir-se com a líder d’ERC: “Quan t’ho demana algú que pateix repressió no pots dubtar”. “Junqueras exerceix el paper de president d’ERC i jo exerciré com a president de la Generalitat. Són càrrecs complementaris”, ha afegit negant la tutel·la de Junqueras.

Aragonès ha assegurat que aquests dies ha notat “l’escalf” del seu poble natal, Pineda, on seguirà residint a partir d’ara. El líder d’ERC i 132è president de la Generalitat considera que el Palau de la Generalitat “hauria de tenir les portes obertes” a mesura que la pandèmia ho permeti, perquè la ciutadania pugui visitar-lo. Aragonès assegura que el seu pilar fonamental en la cursa cap a la Generalitat ha estat la seva família, i ha volgut agraïr els companys de militància que l’han acompanyat.

Comentaris

  Ramon 24/05/2021 4:06 pm
  Totes les enquestes d'eleccions estatals o espanyoles (dites "generals" per TV3 amb 3 de tripartit) ja donen majoria absoluta directa a PP+Vox. Però, re, això el PSOE segur que ho remunta convocant ara la taula per negociar l'autodeterminació i l'amnistia.
  Aragonès: mentalitat d'esclau 24/05/2021 2:17 pm
  Mentalitat d'Estat Català és el que ens cal. No botiflers servils i neoconvergents putarramonetistes com l'Argonès.
   Ramon 24/05/2021 4:47 pm
   "Neoconvergent"? L'Aragonès no és convergent. Ell és anticonvergent. I dels més rabiosos (signava "ara mateix" per la desaparició del català).
  Així ens entendríem tots 24/05/2021 1:11 pm
  El senyor Voltas escriu: "Aragonès torna a posar al centre conceptes que estaven en la base del procés i que semblaven oblidats... etc.” Però hauria d’haver escrit: “Aragonès torna a posar al centre la submissió a l’estat colonial, la obediència mesella al botxí que ens vol destruir, menystenint el referèndum del 1-O, la declaració d’independència del Parlament de Catalunya del 27- O i desacatant el president legítim de Catalunya MH Carles Puigdemont”. Això és el que hauria d’haver escrit i així ens entendríem tots.
   Ramon 24/05/2021 4:08 pm
   Ho havíem entès igualment encara que no ho digués. Però tranquils, que ara els tenim just on volíem.
  Així ens entendriem tots 24/05/2021 12:48 pm
  Aragonès demana seure a la taula de diàleg amb “mentalitat de país”- Deu voler dir “amb mentalitat de país ocupat, colonitzat, explotat, espoliat, menyspreat , arruïnat, trepitjat” etc. Però, com que el senyor Aragonès vol tornar al 2014 ignorant el referèndum del 1- O, menystenint la declaració d’independència del Parlament de Catalunya del 27- O i desacatant el president legítim de Catalunya MH Carles Puigdemont, hauria de dir “seure a la taula de diàleg amb “mentalitat de país ocupat, colonitzat, explotat, espoliat, menyspreat , arruïnat, trepitjat i amb voluntat de continuar sent un país ocupat, colonitzat, explotat, espoliat, menyspreat , arruïnat i trepitjat 500 anys més” i així ens entendríem tots
   Ferran 24/05/2021 1:06 pm
   si de cas CCAA , lo de pais t'ho estas enventat tu.
  Marc Jimenez 24/05/2021 12:25 pm
  Sr Aragones : Mientras Navarra y el Pais Vasco, gozen de los privilegios fiscales que gozan , contemplados y ratificados en la Constitución Española . Cataluña nunca sera Independiente !! lo entendéis ?? , repito : Cataluña nunca sera Independiente !! d'aixo els partits i els politics en són conscients .
  madman 24/05/2021 11:42 am
  trobo raonable deixar per escrit amb relator en la taula de diàleg la negativa de l'estat español de donar el dret a vot al poble català, ara toca buscar suports pel reconeixement internacional, i despenalitzar els actes de convocatoria de referendum i autodeterminació. sense reforma constitucional es pot canviar les lleis.
   Si, Ramón 24/05/2021 8:19 pm
   Em sembla el perfecte Neoconvergent, per que fa el mateix que feia Convergència quan estava em mans d'Unió: traïr Catalunya. Penso que ara erc és la CiU. Pensen i fan com la Pascal.
  La feina s'ha de fer com diu el proverbi 24/05/2021 11:27 am
  "a Déu pregant i amb el mall donant". Si només es prega...malament rai. POSEU-VOS D'UNA PUNYETERA VEGADA D'ACORD DE COM DONAR AMB EL MALL !!!!!!
  Ramon 24/05/2021 11:11 am
  Després del desastre de la provícia de Madrid, després del desastre de Sebta, després del desastre sanitari -la pitjor gestó mundial de la pandèmia-, després del desastre en política exterior -Espanya no té cap aliat-, després del desastre econòmic i polític -Europa condicionarà l'ajut a tallar en sec qualsevol populisme-, després de com van les enquestes -el PP prop de 40 escons per damunt dels sociates i amb els pudents ja sent anecdòtics-, sí, el moment sembla ideal perquè convoquin la taula per negociar l'autodeterminació i l'amnistia. Segur que això farà que els sociates remuntin.
   Ramon 24/05/2021 11:11 am
   Aclariment per a càrrecs d'ERC: "ironia" vol dir "ca pensas lu cuntrari".
   Ramon 24/05/2021 11:11 am
   Aclariment per a militants d'ERC: era ironia.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 24/05/2021 10:31 am
  El Règim-Claveguera del 1978 (Borbònic-Franquista 2.0), hereu i continuador d'un Règim Genocida-Feixista, encapçalat pel PSOE=PSC ó PP, tant se val, ambdós PARTIS MONÀRQUICS, que són "COL.LABORADORS NECESSARIS , CLAU DE VOLTA I BLANQUEJADORS" del Deep State Ñ. Tots amb una praxi d'Estat, que creu fermament que no és la ‘Unidad de Ñ’ qui està subordinada a la Declaració Universal dels Drets Humans, sinó que són els Drets Humans els que estan subordinats a la ‘Unidad de Ñ’. Amb aquests antecedents, encara penseu que hi haurà alguna sortida "DEMOCRÀTICA" de la taula de diàleg ????? Com deia el Dante Alighieri, "LASCIATE OGNI SPERANZA".
  Ramon 24/05/2021 10:10 am
  És més el Govern de Puigdemont aquest, que el que presidia Puigdemont.
  David 24/05/2021 10:04 am
  Llàstima... hauria preferit que fos amb sentit d'ESTAT.
  La farsa de la taula de dialeg 24/05/2021 10:02 am
  Jo demano a ER, que deixi de sotmetres i deixarse humiliar per el gobierno, a canvi de res, la taula de dialeg, NO EXISTE, IDIOTA

Nou comentari