El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Delgado sosté que haver estat ministra de Justícia s’ha d’entendre “com una fortalesa”
  • CA

L’exministra de Justícia Dolores Delgado ha argumentat que el fet d’haver format part de l’executiu “s’ha d’entendre no com una debilitat sinó com una fortalesa” per ser fiscal general de l’Estat. Delgado ho ha dit a la compareixença d’aquest dijous a la tarda a la comissió de Justícia del Congrés, un dels tràmits previs a ser nomenada juntament amb l’aval que ja va rebre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). L’exministra de Justícia, que és fiscal de carrera, ha defensat que sempre l’ha mogut la “vocació de servei públic” i ha dit que haver estat ministra ha “enriquit” el seu perfil. A més, ha assegurat que farà una “defensa radical” de la “independència, imparcialitat i autonomia” de la fiscalia.

“Malament em coneixen aquells que puguin arribar a pensar que una servidora pública amb ànima de fiscal pugui trair uns principis i conviccions que l’han portat fins aquí”, ha dit. “M’avala el meu treball a la institució des de la trinxera i els despatxos” així com la seva relació amb la fiscalia quan no en formava part, ha assegurat. Delgado també s’ha compromès a defensar “els més vulnerables”.

Delgado ha afirmat que se sent “orgullosa” d’haver servit com a membre de l’executiu i ha dit que l’experiència li ha permès adquirir un “profund coneixement” de la justícia així com una “dimensió internacional”. A més, Delgado ha afirmat que el mateix “disseny legal del sistema” constitueix la “garantia última” de preservació de “l’autonomia, imparcialitat i independència” del ministeri fiscal.

L’exministra de Justícia ha dit que la vocació de servei públic és una “premissa bàsica” que mou tant als membres del poder executiu, com legislatiu i judicial. “Si això és així, no hauria de cridar l’atenció o produir desassossec que qui ens representa en el poder legislatiu, en l’executiu i en el judicial hagi pogut ostentar alguna altra representació”, ha dit.

Delgado L’exministra de Justícia de l’anterior govern de Pedro Sánchez també ha defensat el mecanisme d’elecció del càrrec al qual aspira.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa