El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Delgado nomena tres nous fiscals territorials de Catalunya
  • CA

Nous caps territorials de la Fiscalia a Catalunya. Aquest matí, la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, ha nomenat els nous responsables del ministeri públic de l’àrea de Manresa-Vic-Igualada; de l’àrea de Mataró-Arenys de Mar i de Vilanova i la Geltrú-Gavà. L’acte s’ha celebrat a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya. 

El cap de zona a la Catalunya Central, Francisco José Córcoles, ja estava adscrit a aquesta fiscalia des de 1997. Una territori delicat actualment, no només per l’abast de quilòmetres quadrats que abasten, sinó perquè s’hi dirimeixen els casos contra la Guàrdia Civil arran del referèndum del Primer d’Octubre. Montserrat Poderoso s’encarregarà de Mataró i el Maresme, es va formar al servei especial de Violència sobre la dona i degana de la secció territorial de Badalona. Poderoso, des del 2018 estava adscrita al servei especial de delinqüència econòmica i secció concursal de la Fiscalia Provincial de Barcelona. 

La nova responsable del ministeri a Vilanova la Geltrú i Gavà, Mireya Gómez, ha desenvolupat la seva tasca a Sabadell, de 2007 al 2016; a l’Hospitalet del Llobregat fins el 2019 i ara exercia com especialista de Menors a la fiscalia de Barcelona. 

 

Delgado ha assegurat que tots tres “són profunds coneixedors del territori” així com del funcionament de les fiscalies. La Fiscal General, en el lliurament de destins, també ha ressaltat la “rellevància de la confiança ciutadana i de la lleialtat a l’Estat de dret” del ministeri públic. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa