Delgado evita valorar el xat dels jutges contra l'independentisme perquè "és un fòrum privat"

La ministra de Justícia insisteix que "no exerceix cap pressió ni dona instrucció" a la Fiscalia en la causa del procés
La ministra de Justícia, Dolores Delgado
La ministra de Justícia, Dolores Delgado | ACN

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha evitat valorar els missatges contra l'independentisme i els seus líders (incloent insults) que va publicar El Món. "No entraré a valorar el contingut d'un fòrum privat de missatges entre membres de la judicatura que ha sigut publicat, probablement, sense el consentiment dels seus usuaris", ha dit durant la compareixença a la comissió de Justícia del Congrés. Ha dit que el ministeri defensa "no interferirà de cap manera" en les actuacions jurisdiccionals i ha apuntat que si algú veu alguna mala actuació s'ha de dirigir al CGPJ. A més, ha defensat que per al seu ministeri l'autonomia de la Fiscalia és "una línia vermella" i assegura que "no exerceix cap pressió ni dona instruccions" al ministeri públic en la causa contra el procés.


 

Delgado ha afirmat que la seva posició de no "interferir" en l'acció de la Fiscalia no la va respectar el govern anterior. "Aquest govern reitera el compromís de respecte a l'autonomia del ministeri fiscal. Al contrari del que va fer el govern anterior, aquesta autonomia és una línia vermella", ha valorat.

 

Per la seva banda, i en relació al xat, El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ja va comunicar que no investigarà els jutges que van insultar els independentistes catalans en el xat intern ja que es desconeix la seva identitat, ningú ho ha denunciat i, a més, si s'investigués es tractaria d'una falta lleu que prescriu als 6 mesos, i per tant ja no tindria sanció disciplinària.

Comentaris
Privat?
Estem parlant de jutges, menistra. JUTGES ! No d'un xat d'amics que van d'excursió. Us els trobareu davant a la primera de canvi. També us tenen ganes a vosaltres, socialistos !
Pere
Doncs que et fotin, cretina, per a mi com si se’t mengen amb patates!!!
Antoni Ferret
Deixeu estar aquestes cosetes i preocupeu-vos de coses importants.
Jordi Comasobirana
Però aquesta, no havia d'haver dimitit ja? Encara fa de ministra, malgrat tot?
No és "privat" de cap manera
Qualsevol "forum" pagat amb els diners públics dels nostres impostos no és i no pot ser de cap manera considerat "un assumpte privat".
Bola de Neu
HIPOCRITA LLEPAMUSCLOS, les excuses a la verge. DUI i marxem aviat. Lluny d'aquesta xusma. Porten 10 anys d'insults intolerables.
Vilatá
Aplicaros aquello de "La mujer del César no solo debe serlo, sino parecerlo".
collons quin raonament ¡¡¡
I fer turisme sexual és un tema personal

envia el comentari