La defensa de Puigdemont amplia a l'Estat espanyol la demanda contra Llarena

També demana l'opinió del tribunal de la UE
Puigdemont ha estat a la Universitat de Groningen
Puigdemont ha estat a la Universitat de Groningen | Catalan Republican Council

La defensa de Carles Puigdemont ha ampliat a l'Estat espanyol la demanda contra Pablo Llarena a Bèlgica. Així ho ha explicat en declaracions als mitjans des de Waterloo el mateix Puigdemont, després que dimecres els advocats formalitzessin la demanda civil anunciada als tribunals belgues. "Arran del paper actiu del regne d'Espanya en aquesta demanda, que havia de ser particular, hem cregut convenient que ja és un afer europeu i calia ampliar-la", ha dit l'expresident, indicant que "s'estan posant en joc drets fonamentals". "Se'ns ha obert un horitzó que abans no estava previst", han indicat fonts de la defensa, que asseguren que gràcies al fet que Espanya es va personar en el cas ara poden ampliar l'objecte de la demanda civil.

 

El text presentat, al qual ha tingut accés l'ACN, no només s'hi inclou Llarena sinó també l'Estat. A més, també s'estén l'objecte de la demanda a les actuacions de Llarena com a jutge, i no només pels seus comentaris a títol personal fora de la seva activitat. Per altra banda, la defensa de Puigdemont i la resta d'exconsellers també aprofita la demanda per sol·licitar al jutge belga que presenti una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la UE, amb seu a Luxemburg.

 

Concretament, la demanda recull la petició perquè el jutge belga sol·liciti al tribunal de la UE si la immunitat de l'Estat, "invocada per rebutjar al tribunal [belga] el seu poder de jurisdicció en el marc d'una acció de responsabilitat civil contra un estat membre és compatible amb els principis fonamentals del dret de la UE".Comentaris
jg
seguid gastando dinero.....
Hay que reconocer que está charlotada no tiene límites para hacer el ridículo.
Y el resultado de esta nuevo función en el circo es que los abogados están frotándose las manos con sus nuevas minutas; las ovejas descerebradas serán un poquito más pobres y la UE cómo siempre, pasando de este payaso golpista.
President
Europa em recorda les reunions del capos de la mafia, en el millor dels casos no l'hi faran cas.
Flama
@ig el mes divertit es el que pagues tu, Espana va contractar el bufet mes car de Belgica per defensar en Llarena, pagant tots els espanyols
Ma dura contra Espanya
Para jg
Quien te crees que paga la defense del payaso de Llarena y la del país vecino? hay que ser zoquete para pensar que solo nos cuesta dinero a los catalanes, la diferéncia es que nosotros lo hacemos a gusto y con conocimiento de causa y los unionistas, que se creen muy listos, lo hacen con total desconocimiento..
Bernat C.
amb "cariñu" per a @ jg i @Hay que reconocer que está charlotada no tiene límites para hacer el ridículo" = HO DIEU PER LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL DE SCHLESWIG-HOLSTEIN O DEL TRIBUNAL DE BRUSSELS ??????

envia el comentari