El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Defensa prohibeix els llaços grocs perquè són “símbols polítics”
  • CA

 

 

El ministeri de Defensa espanyol es creu plenament legitimat i legalitzat per prohibir la presència de llaços grocs a les instal·lacions militars. De fet, basen la decisió en considerar que el símbol de solidaritat amb els presos polítics són “símbols polítics” i, per tant, han de ser exclosos dels quarters o bases militars. 

 

La decisió s’ha oficialitzat a través d’una resposta a l’insistent senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que demanava informació sobre la prohibició, del passat 9 de maig, d’entrada a un estudiant a Capitania General de l’Exèrcit a Barcelona per portar el llaç groc. 

 

Segons la resposta del ministeri, a la que ha tingut accès El Món, la prohibició es basa genèricament en el “principi de neutralitat política que regeix l’actuació militar”. Un principi recollit, segons Defensa, en la Llei orgànica 9/2011 de 27 de juliol, de drets i deures dels membres de les forces armades, i en el Reial Decret 96/2009 de sis de febrer, pel que s’aproven les Reials Ordenances de les Forces Armades. “No es permet l’exhibició de símbols polítics als establiments militars”, sentencia el ministeri en la seva resposta al senador Iñarritu. 

 

Al cas concret de l’estudiant, Defensa enfatitza que sempre “es requereix als visitants que compleixin amb l’obligació de no exhibir simbologia política mentre es trobin al recinte militar”. En canvi, altres símbols polítics de solidaritat no s’han prohibit en establiments militars, com els antics llaços blaus en solidaritat amb les víctimes del terrorisme. 

Resposta al senador Jon Iñarritu sobre els llaços grocs a les instal·lacions militars
Resposta al senador Jon Iñarritu sobre els llaços grocs a les instal·lacions militars | Jon Iñarritu

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa