Defensa no assignarà destí al militar de 'La Manada'

El ministeri espanyol assegura que l'aixecament de la suspensió de militar "no es podia evitar"
El militar Alfonso Jesús Cabezuelo
El militar Alfonso Jesús Cabezuelo | Europa Press

 

El Ministeri de Defensa ha informat aquest dimecres que no assignarà destí al militar Alfonso Jesús Cabezuelo, condemnat a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines de 2016 com a part de 'La Manada', encara que s'hagi aixecat la seva situació de suspensió de servei i hagi tornat a estar en actiu, un fet que "no es podia evitar". En un comunicat, Defensa explica que la tornada de Cabezuelo al servei actiu de la qual va informar el dimarts el Butlletí Oficial d'aquest departament, "es produeix de manera automàtica en aplicació de la llei", ja que mancant sentència ferma, el Reglament imposa un termini màxim de 6 mesos durant els quals un militar pot estar suspès en les seves funcions. "Des del Ministeri de Defensa no es podia evitar l'alçament de la suspensió de funcions. No obstant això, en aplicació de l'article 111.3 de la Llei de Carrera Militar no se li va a assignar destí", diu el departament que dirigeix Margarita Robles en un comunicat.


 

  

  

En concret, se cenyeix a l'article del Reglament d'adquisició i pèrdua de la condició de militar i situacions administratives dels militars professionals, segons el qual, "en el supòsit de cessament en la situació de suspensió de funcions per aixecament de la presó preventiva, el Ministre de Defensa podrà acordar, per resolució motivada en la qual hauran de valorar-se els fets imputats, la transcendència social i l'interès del servei, la prohibició de sol·licitar i obtenir destí per un període de temps que no podrà excedir del moment de dictar-se sentència ferma o acte de sobreseïment també ferm". El Butlletí Oficial de Defensa va publicar aquest dimarts que el militar Alfonso Jesús Cabezuelo, condemnat a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines de 2016 com a part de 'La Manada, ja no està suspès del seu càrrec, així que es troba en servei actiu i tot esperant que se li assigni destinació mancant sentència ferma sobre el seu cas.


  

 

 

"Queda a la disposició del general cap del comandament de personal de l'Exèrcit de Terra i adscrit a efectes administratius a la subdelegació de Defensa a Sevilla", recull aquesta publicació difosa per eldiario.es, que l'ha obtingut mitjançant la bústia de filtracions Filtrala.org. Es tracta d'una resolució signada el passat 4 de juliol pel General Director Accidental de Personal, Roberto Villanueva en la qual s'informa que el cessament en "la situació de Suspensió de funcions" de Cabezuelo i el seu pas al servei actiu "assorteix efectes a partir del dia 22 de juny", encara que cal presentar un recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir d'aquest dimecres, el dia després de la seva publicació en el BOD.

Comentaris
I a l'Afganistan?
...
La cara es el espejo del alma
Heu vist la jeta d'aquest paio? Militar, espanyol i tot el que volgueu darrere. Arriba españa! (A quina hora arriba?)
edu
Encara li dedicaran un carrer, podria convergí a una plaça que portes el nom i monument dels magistrats
Roser
Aquest tpus hauria d'estar a la presó junt amb els altres de la manada. Vergonya que li busquin un destí. Com a dona em sento menyspreada i ciutadana de tercera. El masclisme continúa al poder. I estic indignada. Fins quan..? Se'n riuen de nosaltres. El poder policial està molt arrelat a espanya. Mo serà fàcil fer-los fora..
cebrià
El seu destí just és la garjola, si fos possible a Iacútia, Sibèria.
remigio III
El ministeri espanyol assegura que l'aixecament de la suspensió de militar "no es podia evitar". Aquest aixecament no es pot evitar i sí que es pot atacar la democràcia en la persona dels compromissaris catalans que ha designat el Poble. Alguna cosa no funciona. La impressió que dóna és que l'uniforme tapa massa aberracions.
Paredón
Luna Barceló
Una vergonya que el ministeri de defensa mantingui i pagui a qui viola una dona. I no és home ben nascut qui viola una dona i a sobre s'ampara en mentides per quedar lliure. És una vergonya la manera de fer-se justícia en aquest Estat.
Pep Pere
O sigui que cobrarà sense fer ni clau, oi ?

envia el comentari