Defensa estudia emprendre accions per la prohibició de l'Exèrcit a l'Expojove de Girona

El ministeri assenyala que la llei obliga els militars a portar l'uniforme quan estan de servei
Un membre de l'exèrcit explicant a un jove el funcionament del cos a l'estand de l'Expojove aquest 5 d'abril de 2017
Un membre de l'exèrcit explicant a un jove el funcionament del cos a l'estand de l'Expojove aquest 5 d'abril de 2017 | ACN

El Ministeri de Defensa està analitzant la decisió de Fira de Girona d'impedir la participació de l'Exèrcit a l'Expojove els propers tres anys. A hores d'ara, no descarten emprendre accions legals contra la sanció imposada perquè els militars hi van assistir uniformats. Fonts de Defensa assenyalen que la legislació vigent obliga els militars a portar l'uniforme mentre estan de servei i que correspon a la ministra establir limitacions o autoritzacions sobre el seu ús.

 

Des del PPC de Girona, la portaveu Concepció Veray demana al consistori "que rectifiqui". La popular creu que el codi ètic amb el qual es basa l'expulsió es va redactar "a mida" per "justificar el veto de l'Exèrcit". Veray també acusa l'alcaldessa Marta Madrenas de "desconeixement total de la institució" si considera l'uniforme com "un símbol bèl·lic". 


L'alcaldessa, Marta Madrenas, afirmava ahir que la sanció estava molt ben "fonamentada" perquè considera que l'Exèrcit es va saltar el codi ètic de la fira.

 

Des del govern espanyol recorden que és la llei de Drets i Deures dels membres de les Forces Armades la que obliga els militars a vestir d'uniforme quan estan de servei. A més, recorden que les normes generals, a més de les limitacions i autoritzacions sobre el seu ús, han de venir establertes a través d'una ordre ministerial.

 

D'aquesta manera, l'executiu central respon a la decisió del comitè del Patronat de Fira de Girona que ha imposat una sanció de tres anys a l'Exèrcit espanyol per participar a l'Expojove. La sanció s'aplica perquè consideren, tot i que els van prohibir exhibir elements bèl·lics, hi anaven uniformats.
 


 
Comentaris
Karlus
¿Son catalans aquests militars?
Elisa
Si volen fer de soldadets que vagin a Siria, no a adoctrinar als joves!
Jordi Estelada
Vinga, a què esperen a acusar-nos de delictes d'odi? ja tarden massa! FORA LES FORCES D'OCUPACIÓ DE LA NOSTRA TERRA.
pobre noi, el volen enganyar
David
Això es com si a casa meva tenim pactat que ningú entra amb barret i ve algú i diu que vol entrar igualment perquè les seves normes l'obliguen a portar-lo sempre.
Vicenç Ramoneda
I quin servei ens fan? Iles accions "legals" que emprendran seran metrallar-nos o fer-nos petons, pregunto.
almogaver.cat
Doncs ells: "Embolica que fa fort", Ara posaran les espectaculars i heroiques maniobres que feren amb la G- Incivil en un càmping de l'Escala l'any passat "Operaciong: A por ellos"i Todo por la Pasta" https://youtu.be/qrlrMYbMMFg
resposta
Si : com la Rovira.....
Sempre igual! fent-se estimar
Ja hi tornem??? no se'ls pot dir mai que no?? ... em recorda una dictadura!
L’EXERCIT A LES CASERNES
Ni amb ni sense uniformes . Si no sin ben rebuts, perquè tanta tossuderia per assistir-hi ? Que no s’adonen que si hi van “por COJONES “ ( expressió molt convincent ) continuaran sense ser benvinguts ? Si han vendre patria, bandera, exercit , aquí ho tenen magre. Ancha es Castilla , no ? Doncs vinga, aire !!
A la Expojove de Girona, no es lloc per quehi vagi l'exercit,crec que no hi pintaven res, que pasa ? que es van presentar alli com una mostra de amenaça disfresada? L'UNIFORME MILITAR, no es un simbol bèlic? DONCS QUE ES ? "UN SIMBOL PACIFISTA" POTSER? ES VEU CLARAMENT QUE EL QUE VOLEN I INTENTANT, ES SEMBRAR DISCORDIA¡¡ ANEU A LES COMUNITATS ESPANYOLES QUE TAN ELS HI AGRADA LA VOSTRA PRESENCIA, A NOSALTRES DEIXEU-NOS EN PAU¡¡
fideli
Defensa, Vés a la MERDA!
Fat Boy
Perque no van a Gibraltar amb l'uniforme?.
NO ÉS NO !! Entesos ?
Doncs això
xiuxiuejar
A l,espanya profunda hi ha molt d, atur ... militars , aneu allà a buscar mà d,obra barata .
a gibraltar no tenen collons
nomes s'atreveixen a molestar els guiris a la frontera i els pobres de la linea que van a treballar a gibraltar per que a españa la gusana no els hi dona feina
Carla
Perqué no aneu a conquerir Gibraltar eh,? a veure si teniu pebrots, valents. Uy no!! que alli hi ha l'exercit britanic i igual ens fot una puntada al cul i ens envia al Valle de los caidos.
EDUARD
a prendre pel cul amb aquests masclistes de merda que fins i tot abusen de dones militars com ja s'ha vist en algun quartel
kiko
Com a última solució que els prohibeixin mostrar fotos d´armes, fotos d´escenaris belics, fotos d´avions i tancs, fotos de casernes militars, i qualsevol imatge de tipus belica, que els posin al raco de la fira vestits d´uniforme pero l´estand tot blanc. I si insisteixin en venir alla on no els volen que els pintin l´estand de color rosa.
per que no van a portugal a reclutar gent amb el seu uniforme bandera i cabra
Fat Boy
A Expojove esta reservat el dret d'admissio?. Per altre part no se perque van amb excuses. Que els diguin que no poden anar perque no els surt dels collons de convidar-los, i ja esta.
Loup
Fora milícies estrangeres del nostre territori.
torracollons
ratatatatatatatatatatatatatatatatatatatatataboooooooooooooom! ... s'ha acabat!
Obre els ulls
Que l'exèrcit escanyol es passegi per escanya, hi punt! Fora les forces d'ocupació!

envia el comentari