El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez dona vacances a costa dels propis treballadors
  • CA

El govern espanyol aprovarà demà en un consell de ministres extraordinari una mesura excepcional que establirà que tots els treballadors d’activitats no essencials es quedin a casa les properes dues setmanes. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat que es tractarà d’un permís retribuït recuperable que s’aplicarà des del dilluns 30 de març fins al dijous 9 d’abril, els dos inclosos. “Els treballadors continuaran rebent el seu sou amb normalitat i després recuperaran les hores de treball no prestades de manera paulatina en el temps”, ha afegit.

Sánchez ha explicat que la mesura la pren per recomanació dels experts i que permetrà reduir l’impacte dels pacients de covid-19 a les unitats de cures intensives dels hospitals del sistema sanitari.

Sánchez ha reclamat aquest dissabte a la Unió Europea (UE) que “posi en peu una economia de guerra” per “promoure la resistència” davant del coronavirus i es prepari per a la “reconstrucció el més aviat millor”. En una compareixença en directe des de la Moncloa, Sánchez ha reclamat mesures de suport a l’endeutament públic per poder reconstruir les economies del continent, en el que podria esdevenir un “nou Pla Marshall”.

Sánchez ha advertit que “Europa se la juga” en aquest moment i ha reclamat que s’actuï per tal de “no afavorir discursos dels que volen debilitar el projecte europeu”. El dirigent espanyol ha afirmat a la UE que doni “resposta econòmica i social unida” perquè la pandèmia “és una catàstrofe que ens afecta a tots”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa