El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Declarat dol a Catalunya el dijous pel 80è aniversari de l’afusellament de Companys
  • CA

El Govern ha declarat dol a tot Catalunya per al dia 15 d’octubre, amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys. Durant aquest dia les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques a Catalunya. A més, esta previst per al mateix dijous a la tarda un acte institucional en què es col·locarà una llamborda Stolperstein dedicada a Companys a la plaça Sant Jaume de Barcelona. El Govern vol retre homenatge a la seva memòria “colpejat encara avui per la injustícia del crim” i amb “l’absoluta convicció que el seu llegat roman viu”.

Tal com ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa, també es farà un acte institucional al Palau de la Generalitat el mateix dia a les 18 hores. A més, l’Ajuntament de Barcelona ha autoritzat col·locar una llamborda Stolperstein dedicada a Companys, a la plaça Sant Jaume. A l’acte hi participarà el president inhabilitat, Quim Torra, que parlarà sobre la figura de Companys. Budó ha concretat que Torra hi intervindrà “com a president que també ha estat represaliat i inhabilitat per defensar la llibertat d’expressió”.

Així mateix, com es habitual, una representació del Govern farà la tradicional ofrena davant la tomba de Companys al cementiri de Montjuïc. Aquest cas, a causa de les mesures anti-covid, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la mateixa consellera de la Presidència, Meritxell Borràs, seran únics encarregats del Govern en fer l’ofrena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa