Declara el ciutadà flamenc que va denunciar dos guàrdies civils per vexar-lo per parlar en català

La Plataforma per la Llengua confia que el cas, actualment en fase d'instrucció, arribi a judici

Aquest dijous ha declarat als jutjats del Prat de Llobregat Kris Charlier, el ciutadà flamenc resident a Bigues i Riells que el mes de desembre de 2019 va denunciar dos agents de la Guàrdia Civil per vexar-lo a l’aeroport del Prat pel fet de parlar en català. Des de la Plataforma per la Llengua, que li ha ofert suport legal, celebren que un cas com aquest de discriminació lingüística sigui investigat per un jutjat penal i confien que arribi a judici perquè els fets “comporten un delicte contra la intimitat comès per funcionaris públics”. Per demostrar els fets, consideren clau que la jutgessa pugui visionar les imatges captades per les càmeres de seguretat. Els fets investigats van tenir lloc el 9 de desembre de 2019 quan Kris Charlier es disposava a creuar l’arc de seguretat de l’aeroport del Prat. Segons denuncia, un guàrdia de seguretat va detectar que duia alguna cosa sota la roba i li va demanar que li mostrés. Quan li va explicar en català que es tractava d’una bossa d’estoma que li van col·locar arran d’una operació de còlon per motiu d’un càncer, el guàrdia, assegurant no entendre’l, li va demanar que li parlés en castellà.

Quan el denunciant li va explicar que era ciutadà belga i que no parlava el castellà, el guàrdia va cridar dos agents de la Guàrdia Civil que, de manera poc amigable, que també van dir no entendre’l i li van exigir que els parlés en castellà. En negar-se a ensenyar la bossa en públic, els agents, que en cap moment li van oferir la possibilitat de ser atès en català, el van obligar a abaixar-se els pantalons. Posteriorment, el van denunciar per pertorbació de l’ordre públic i per negar-se a cooperar amb la policia.

Comentaris

  Teix 08/05/2021 8:05 am
  Doncs aquest ciutadà flamenc haurà perdut temps i diners perquè aquí els guàrdia civils té patent de cors en aquest tipus d’assumptes. M’hi jugo un ral que, segons quin jutge li toqui, els farà l’ullet abans d’acabar la funció.
   Font 08/05/2021 11:45 am
   Perquè et penses que tants de catalans volem la independència, per a tocar el flabiol ? Considerar "normal" o "patent de cors" una situació d'ocupació, de supremacia i de prepotència dels ocupants sobre els ocupats és lamentable. Fora la síndrome d'Estocolm, prou fer el mesell i diguem prou a l'autoodi. Hi ha massa gent que davant dels funcionaris espanyols claudica i els parla directament en espanyol, com a mínim s'ha d'intentar i adreçar-s'hi en català. Si aquest capteniment tant senzill i lògic fos més comú entre els catalans el Sr Charlier no s'hagués vist embolicat en aquest lamentable afer.
  Puta Espanya. 07/05/2021 6:32 pm
  Només hi ha una cosa a dir: PUTA ESPANYA Gonzalo nazi estàs mort
  Gonzalo 07/05/2021 1:56 pm
  Poco os hacemos, laZinaZis...
   Quim 08/05/2021 10:59 am
   Gonzalo.... Vostè ja ho sap, oi. Si vols fer-nos algo primer rentat la teva fastigosa boca, el cervell no cal, no el trobaràs.
   Tu ets un merda, Gonzalo. 07/05/2021 7:23 pm
   No se que o qui t’has cregut que ets, però el que tinc clar es que ets un merda avorrit, ple de rabia i adoctrinat...
   JordiP 07/05/2021 4:15 pm
   Trobeu a faltar el paredón, oi, simpàtic? Després resulta que el nazoïdes som nosaltres, que volem exposar el nostre ideari al jutjat de les urnes, oi? Doncs treute-ho del cap. Els afusellaments i la violència militar i pramilitar s'han acabat a Europa. No podreu fer-ho mai més, per moltes ganes que tingueu. He, he. Quin frustre, oi? Fotu-vos.
  Hem pregunto 07/05/2021 10:07 am
  Perquè posen delinqüents dins els cossos policials?
   Qui pregunta ja respon 08/05/2021 11:36 am
   Sembla que no te n'assabentis de res, desperta't. Saps que és un país ocupat ? Saps que son les forces d'ocupació ? Saps que vol dir lawfare ? Espavila't una mica.
  Ricard 06/05/2021 5:52 pm
  Racisme anticatalà massiu i impune. Delicte d'odi amb agradant per la condició de funcionari public, i expedient administratiu per negar-se a prestar el servei públic. Resultat previsible: impunitat amb complicitat de TOT l'aparell administratiu estatal, inclosa la Generalitat de les "províncies catalanes". Indiferència social a Catalunya i indiferència castellana tret de que la policia militar fos condemnada, que aleshores sortiria a tots els seus diaris, indignant-se i mentint.
  22
  23
  Respon
  JordiP 06/05/2021 3:55 pm
  Al meu gendre, belga francófon, li va passar algo semblant. Portava uns regalets embolicats a la maleta i li van demanar que els obrís. Va dir que no entenia 2. El el castellà, però ho va dir ... en català. Ai, Déu! Van dir "con que català, ¿eh? Ven pacà, que va vé el català que te vamo a dá". El van portar a una sala tancada i li van estardemenant l'equipatge fins rl "last call". El van maetiritzar amb la possibilitat de perdre el seu vol. És possible, doncs, que aquest "tractament curatiu" no sigui un asssumpte massa infreqüen a l'aeroport de Barcelona.
   Ricard 06/05/2021 5:54 pm
   El que és segur és que després de 40 anys de constitució entre els funcionaris públics castellans ser català és ser un criminal. Els castellans han estafat a Catalunya i els catalans. I diuen voler negociar. MENTIDA RACISTA
   53
   23
   Respon

Nou comentari