El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat nomena els nous delegats a l’Argentina, Mèxic i Tunísia
  • CA

El Govern ha anunciat el nomenament de David Poudevida-Vives, Lleïr Daban Hurtós i Ahmed Benallal Benallal com a delegats de la Generalitat a l’Argentina, Mèxic i Tunísia respectivament.

Poudevida-Vives ha desenvolupat en els últims deu anys una trajectòria internacional participant en projectes a l’Àsia, els Estats Units, Sud-amèrica i Europa. Daban Hurtós treballa com a consultor en comunicació estratègica a Mèxic des de 2012. Benallal ha estat director del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i responsable de projectes d’immigració. 

Al gener, la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, va anunciar els canvis en les funcions de les delegacions a l’exterior. Això va suposar una reducció de funcions de les delegacions així com un canvi en la llista de països on les delegacions podran fer prospecció. 

En el decret d’obertura de la delegació d’Argentina la prospecció es limita ara a la República del Paraguai i la República de Xile. El nou decret retalla les referències de la primera versió del decret que en aquest punt deixa això: “la resta de països de l’Amèrica del Sud (l’Estat Plurinacional de Bolívia, la República Federativa de Brasil, la República de Colòmbia, la República de l’Equador, la República Cooperativa de Guyana, la República del Perú, la República de Surinam i la República Bolivariana de Veneçuela)”. Tots aquests països deixen d’estar en el radar de la nova delegació.

En el decret d’obertura de la delegació de Mèxic hi ha una retallada en el mateix sentit. Cau la referència a les “illes sobiranes del Carib” i es manté la possibilitat d’explorar els països “de l’Amèrica Central (Belize, la República de Costa Rica, la República d’El Salvador, la República de Guatemala, la República d’Hondures, la República de Nicaragua, i la República de Panamà)”.

Finalment, en el decret d’obertura de la delegació de Tunísia les tasques de prospecció es poden fer a la República Algeriana Democràtica i Popular i al Regne del Marroc, però desapareixen les referències a la “República Islàmica de Mauritània i l’Estat de Líbia”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa