Dastis sobre una possible detenció de Puigdemont: "Això depèn d'ell"

El ministre d'Afers Estrangers diu a la francesa CNews que l'Estat espera "que no calgui aplicar la força" a Catalunya
El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis
El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis | ACN

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, ha assegurat que una possible detenció de president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "depèn d'ell". En una entrevista amb la televisió francesa CNews, Dastis també ha afegit que confia que "no calgui aplicar la força" a Catalunya. "Volem donar l'oportunitat a les autoritats catalanes d'explicar-se", ha dit Dastis sobre el requeriment a Puigdemont, primer pas per a una activació de l'article 155. "Té fins dilluns per explicar-se", ha dit el ministre, que ha afirmat que si no hi ha resposta, el dijous s'aplicaria el 155.

Dastis ha dit que l'aplicació del 155 es pot "modular" i que el govern espanyol actuarà "dirigit per la prudència". "No us puc dir quines seran les mesures exactament", ha afegit, remarcant, però, que confia que "no calgui aplicar la força". "Són els jutges els que han actuat, han començat les investigacions i decidiran", ha dit, preguntat per una possible detenció de Puigdemont i els seus socis de govern. Davant de la insistència del periodista francès, Dastis ha afegit: "Nosaltres esperem que no s'hagi d'arribar a això, depèn d'ell". 

Comentaris
Ho pagareu mol car si deteniu el president .,la fi d,espanya unida i la miseria us vindra a sobre
Tots aquets franquistas son uns xuletas ,prepotens i dictadors i lladres , marxem ja Visca la,Republica,Catalana
Karlus
Tot el que facis , és cagarla , burru
la frase clàssica del maltractador
S'ho ha buscat! Entre això, l'enaltiment de les policies torturadores d'innocents, la vulneració arbitrària de drets humans, el tancament de pàgines d'internet de societats i de departaments, la construcció de relats maniqueus i falsos, amb mitjans, fiscals i jutgrs "a les ordres"... fan que la gent tingui la percepció de que "ñ" és un estat terrorista.
Karlus
Tu si que hauries d'estar a la presó per feixista
pep
espanya te que demanar permis a la prima del riesgo primer si vol detindre a Puigdemont. La UE no es pot permetre cap presoner politic i per aixo no els tocaran un pel. II*II
JMSS
Ets un pobre desgraciat, represiu i feixista.
Ja han perdut ,s,han tret la mascara de pais dictador,prepoten corrupte,fatxe i lladre ,el final de l,espanya unida
Ets un fill de puta
M'agradaria trobarte al carrer.
mikiromy
Vimga som-hi INDEPENDENCIA !!*!!

envia el comentari