El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Darias aposta pel “diàleg” amb Catalunya sense abandonar el marc de la Constitució
  • CA

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha advertit aquest dimecres que el seu govern està “compromès amb el diàleg” per resoldre el conflicte polític a Catalunya, però no està disposat a sortir del marc constitucional i obrir espais com el de l’amnistia. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una interpel·lació de la diputada d’ERC Montserrat Bassa, que ha recordat que la seva germana, l’exconsellera Dolors Bassa, porta 1.000 dies a la presó i està condemnada a 12 anys de presó. Bassa ha reivindicat l’amnistia davant condemnes “injustes” basades en la “falsedat” de la violència a Catalunya.Segons Darias, “les relacions entre la Generalitat i l’Estat s’han normalitzat” perquè “hem establert nous espais per al diàleg i per poder-nos entendre” com per exemple “la taula de diàleg” que si no s’ha reunit no ha estat, ha dit, per culpa del govern espanyol.

En aquest marc ha afirmat que l’Estat és “un país plenament democràtic” amb “separació de poders” on la Justícia actua amb “independència” i la Constitució “fa el seu paper” i “inclou i abraça tothom”. “Aquest és un principi fonamental que el govern respectarà de principi a fi”. Per això ha advertit Bassa que “no esperi que aquest govern surti del marc constitucional” perquè es deu “al principi de legalitat” i a “l’acatament de les sentències” que marquin els jutges.

La ministra ha fet aquestes manifestacions en resposta a la diputada Montserrat Bassa, germana de dolors Bassa, que li ha recordat que “rentant-se les mans” sobre el que passa a Catalunya “no anem bé”. “Estem veient que no volen parlar de qualsevol tema, i per nosaltres és important el dret d’autodeterminació”, ha afirmat la diputada, que ha recordat que està “a les mans” del govern de Sánchez que els presos puguin sortir de presó. “El motiu que els ha portat a la presó és la mobilització per aconseguir el dret d’autodeterminació”, ha sentenciat “mitjançant les urnes, i no la violència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa