Dard a la UE: ERC retreu "el silenci excessiu" sobre el cas català entre els 751 europarlamentaris

"No sentim per aquest fet prou veus escandalitzades al Parlament Europeu, on parlem molt sovint de drets humans i democràcia", ha denunciat l'europarlamentari català Jordi Solé
Solé, Riba, Van den Eyne i Tremosa al Parlament Europeu
Solé, Riba, Van den Eyne i Tremosa al Parlament Europeu | JOAN ANTONI GUERRERO

 

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé ha denunciat aquest dimarts “el silenci excessiu” entre els 751 eurodiputats del Parlament Europeu en relació a la situació dels presos polítics catalans, “però concretament pel que fa als casos de dos excol·legues de la casa, Raül Romeva i Oriol Junqueras”. Solé, que ha admès que el silenci li estranya i el lamenta, ha assenyat que Romeva i Junqueras són “dues persones que van passar per aquesta casa i que van deixar-hi un bon record, una bona petjada, que sempre van fer la seva feina de manera honesta, entregada, creient en Europa i la democràcia”.

 

Per tot això, ha remarcat Solé, “no sentim per aquests fet prou veus escandalitzades al Parlament Europeu, on parlem molt sovint de drets humans i democràtica, però gairebé sentim res quan dues persones exeurodiputades estan en una situació absolutament injusta”.

 

L’eurodiputat d’ERC ha recordat que els presos polítics catalans estan a la presó “en un clar abús de la figura de la presó preventiva” i que hi estan “per haver donat suport o organitzat un exercici democràtic, el dret a decidir”. “Si això no és ser un pres polític —ha subratllat Solé— que ens expliquin què és ser un pres polític avui en dia, al segle XXI i aquí a la UE”. Solé ha conclòs la seva intervenció reclamant la llibertat immediata pels presos.

 

"És difícil d'explicar perquè no té explicació"

 

Precisament, la parella de Raül Romeva, Diana Riba, s’ha dirigit als europarlamentaris recordant que precisament aquest dimarts fa 100 dies que el seu home va entrar a la presó de nou: “És difícil estar aquí per mi quan sempre hi ha estat ell, en Raül és una persona molt pragmàtica, sempre ha treballat pel diàleg, en la defensa dels drets humans, els drets civils i dels pobles”. Per això, avui, ha dit, “està empresonat a Espanya”. És difícil explicar-ho perquè no té explicació perquè no té explicació”. Riba ha reiterat que ella es va casar fa 18 anys amb un pacifista “i “ha seguit sent així”. Per això ha assenyalat la contradicció que ara s'enfronti a una possible pena de fins a 30 anys de presó per un delicte de rebel·lió sense qu hi hagi hagut violència als carrers.Comentaris
Jordi Estelada
Dons es vritat, en Joan Antoni Garré, dons, els aurupeus, dons, no veuan la realitat catalana, dons, sulamén la veyem nusaltras, dons els que som duna rasa tan i tan suparió a la resta dal mon, dons
Ja està, heu perdut secessionistes
Si està pel mig lo gafe d'en Tremosa esteu perduts de veritat. Tot el que pregunta amb mala llet sobre Espanya s'ho tomba la Comissió Europea.
soci ANC
La UE i el parlament europeu son còmplices d'aquesta situació injusta i antidemocràtica. No poden continuar girant la cara cap un altre cantó . Els catalans de mica en mica ens tornarem més i més contraris a Europa i més partidaris de la Independència i de l'EFTA.
bruce
vaya noticia.. je je je je
ChukBcn
Jordi, qui ets tu,, per escriure tan malament el català. o ets una mica graciós. encara tens un temps per arreglar el teu paràgraf. gràcies!!
asi de facil.
Dard a la UE: ERC retreu "el silenci excessiu" sobre el cas català entre els 751 europarlamentaris, És difícil d'explicar perquè no té explicació : : : : : : : : : : : : : : Desde Europa con cariño Respetar la Constitucion Española
tinc dubtes...
Solé, Riba, Van den Eyne i Tremosa al Parlament Europeu, que i foten aquets Españols al Parlament Europeu si son catalans !! meloexpliquen !!
Joan de Cal Sigró
Estic orgullos dels Solé, Riba, Van den Eyne i Tremosa al Parlament Europeu, Somrepublica.somunanacio.somunpais.niunpasenrrera.nioblitniperdo.ques'hancregut.somtotunpoble.esundiahsitoric !! PD : somhi !!
Van den Eynde, abogado de Junqueras y Forcadell
Qué honorarios pasa Van den Eynde por hacer estos bolos?. Mira, lo de Tremosa y Solé pase que al final trabajan ahí y algo tienen que hacer. Lo de Diana Riba, la cuchi de Romeva, pues se entiende, pero que Van den Eynde vaya gratis..., lagarto, lagarto.
L'agutzil del frenopàtic .......del " Jordi "
@ Chuk. Aquest Jordi , també signa Ramon, i algun altre nom i gasta aquest català tant peculiar. Graciós ? Gens ni mica , se li veu la llauna de fatxa d'una hora lluny . Notaràs de seguida quë és ell .r

envia el comentari