Dani Gallardo nega davant el tribunal que agredís cap agent durant les protestes del 14-O

L'Audiència Provincial de Madrid no preveu emetre sentència fins al mes de desembre

Dani Gallardo, el jove de 23 anys empresonat fa un any pels disturbis en les protestes a Madrid contra la sentència de l’1-O ha negat aquest divendres davant el tribunal que agredís els agents que estaven intentant detenir la seva amiga –i també acusada- Elsa Vikki. Segons ha explicat els agents estaven colpejant la seva companya i ell va intentar protegir-la amb el seu cos. “Preferia que em peguessin a mi que a ella“, ha afirmat. Gallardo ha negat que utilitzés cap pal per colpejar els agents –com sosté la policia i la Fiscalia- ni que formi part de cap grup antisistema. La Fiscalia demana per a ell sis anys de presó i el Tribunal no preveu emetre sentència fins al mes de desembre.

Gallardo ha testificat davant el tribunal en aquesta primera jornada del judici que tindrà un segon episodi el 17 de novembre. A les portes de l’Audiència Provincial de Madrid s’han concentrat una vintena de membres del Moviment Antirepressiu, i també hi ha assistit la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, i les diputades d’ERC Carolina Telechea i Montserrat Bassa, que han expressat la seva solidaritat amb el que consideren un nou exemple de la repressió de l’Estat a les protestes per la sentència.

A preguntes de la Fiscalia, Gallardo ha negat que participés a la concentració en favor dels presos polítics ni tampoc als disturbis que van tenir lloc a la Plaza Santa Ana, ni que travessés contenidors o llancés objectes a la policia. Tampoc que increpés els vianants ni que agafés el pal que consta. Segons ha apuntat va actuar únicament per defensar la seva companya a qui els agents estaven agredint.

La seva amiga Elsa Vikki –per a qui la Fiscalia demana dos anys de presó- també ha negat que tots dos participessin de la concentració ni dels disturbis, i ha apuntat que tots dos estaven prenent unes cerveses quan van tenir lloc els incidents. Segons Vikki, tots dos van córrer “per por” quan els antidisturbis van carregar, però li va agafar un atac d’ansietat fet que va permetre que un policia l’assolís i la colpegés amb la porra.

Tots dos han negat que Dani agafés un pal i agredís l’agent que l’estava intentant detenir. Segons ha apuntat en aquell moment tenien al voltant entre cinc i set agents que van causar lesions a la noia.

Nou comentari