Daltabaix a RTVE pel rètol polèmic sobre Elionor que deia que marxa d’Espanya “com el seu avi”

"Una greu irresponsabilitat que no pot entelar el compromís irrompible de RTVE amb la defensa de la Corona"

RTVE ha rellevat els responsables del rètol sobre la princesa Elionor que s’ha emès aquest dimecres al programa ‘La hora de la 1’ i que deia en referència a l’anunci de la Casa Reial sobre la seva marxa a estudiar a Gal·les: “Se’n va d’Espanya, com el seu avi”. En un comunicat urgent, RTVE ha afirmat que és “una greu irresponsabilitat que no pot entelar el compromís irrompible de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l’Estat i sobre totes elles, la Corona”. L’administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, ha lamentat “profundament el greu error” i ha anunciat “mesures immediates perquè els responsables d’aquesta equivocació siguin rellevants dels seus càrrecs”.

Unidas Podemos preguntarà per escrit a l’administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, si ha rebut una trucada del Palau de la Zarzuela abans de rellevar els treballadors responsables del rètol del programa ‘La hora de la 1’ sobre la princesa Elionor. Unidas Podemos ha avançat que també registrarà una proposició no de llei instant RTVE a “readmetre immediatament els treballadors represaliats”. Segons un comunicat de la formació lila, són dos els treballadors acomiadats pel rètol emès aquest dimecres. El portaveu parlamentari d’Unidas Podemos, Pablo Echenique, ho ha criticat. “L’administradora única de RTVE acomiadarà treballadors per un rètol? A Felip VI li sembla bé que acomiadin treballadors per no molestar-lo?”, qüestiona.

Ciutadans també ha registrat una sèrie de preguntes dirigides a RTVE per a la seva resposta per escrit, entre les quals destaca si la Corporació creu “neutral i respectuós” retolar ‘Elionor se’n va d’Espanya, com el seu avi’. El partit taronja també vol saber si això trenca alguna norma interna de la Corporació i si RTVE està “inclosa en l’estratègia de Podemos d’atacar a la Corona espanyola”. A més, Cs qüestiona sobre si s’exigiran responsabilitats davant el que considera una “forma indecent de transmetre informació als espanyols”.

“Aquesta televisió la paguem tots els espanyols. Ja hem demanat explicacions en el Congrés davant aquesta vergonya, però és un bon moment per a recordar que necessitem un concurs públic per a elegir una nova direcció d’RTVE i acabar amb les designacions a dit”, ha manifestat la presidenta del partit, Inés Arrimadas, en un comentari publicat en el seu compte de Twitter.

La ministra d’Educació del govern espanyol, Isabel Celaá, també s’ha pronunciat sobre la polèmica dels estudis d’Elionor. Celaá, però, s’ha limitat a assegurar que la decisió és “privada” i que la respecten. Ho ha dit després de ser preguntada en una roda de premsa després de la Conferència Sectorial d’Educació on ha assegurat que s’ha assabentat d’aquesta decisió pels mitjans.

Més informació

Comentaris

  Ramon 10/02/2021 8:01 pm
  El llepaculisme de les esquerres espanyoles amb el borbó tenia un objectiu antinacionalista català. I l'actual republicanisme de xerrameca del tripartit, també.
  Georgiana 10/02/2021 7:49 pm
  I Elionor aprendrà en anglès (la llengua del imperi) o aprendrà en gal·lès (la llengua del pais)? Si, els pares li paguen els estudis però no inclouen els agents de seguretat d'Elionor. El cost es multiplicarà per cent (76 mil x 100= 7.6 mil.lions d'euros). Això ho paguem nosaltres amb els nostres impostos! Celaá això no es privat això es fa amb diners publics! Perquè no ho dieu?
  L'OBSERVADOR ASTORAT 10/02/2021 7:28 pm
  La Vanguardia 10/02/2021: La ministra de Asuntos Exteriores, Arancha González Laya, afirmó hoy durante una visita a Catar que "LA DEMOCRACIA EN ESPAÑA, ES PLENA, ES SÓLIDA Y ES FUERTE". Això mateix, i "un be negre amb potes rosses".
  L'OBSERVADOR ASTORAT 10/02/2021 7:28 pm
  La Vanguardia 10/02/2021: La ministra de Asuntos Exteriores, Arancha González Laya, afirmó hoy durante una visita a Catar que "LA DEMOCRACIA EN ESPAÑA, ES PLENA, ES SÓLIDA Y ES FUERTE". Això mateix, i "un be negre amb potes rosses".
  fat boy 10/02/2021 7:16 pm
  Quan acabi anira a la Universitat del Iaio?.
  fat boy 10/02/2021 7:15 pm
  Es que els Emirats Arabs Units tambe son Espanya. Com Gibraltar. O potser es que han confos Gal.les amb Gibraltar Com tot hi esta escrit en estranger...
  No pot estudiar a Ehpañña??? estan deixant entreveure que no hi ha universitats de prestigi a casa seva? 10/02/2021 7:04 pm
  Què els ha "sentat" malament i per això els acomiaden?? però ... per què??? Perquè el títol deixava entreveure que l'avi va marxar per lladre i volen que quedi clar que la nena no és igual? és a dir; donen la raó als que argumenten la fuga de l'avi, encara pitjor! Amb
  Tal com raja 10/02/2021 6:56 pm
  Per una vegada que fan un comentari amb gràcia...
  GAVANENC 10/02/2021 6:50 pm
  Pero si es veritat...!!!! Si prenen mesures, estan donant la rao els que doem que va marxar per corrupte....
  Pol 10/02/2021 6:25 pm
  El rètol de la pantalla de TvE no és cap mentida ni fake news, llavors on és l'error ?
   Observador 10/02/2021 7:22 pm
   A Pol: Si dius les veritats perderàs les amistats
   Observador 10/02/2021 7:22 pm
   A Pol: Si dius les veritats perderàs les amistats
  Ricard 10/02/2021 6:11 pm
  Un cop més la histèria nacionalista castellana es posa de manifest per un fet vistos però menor.

Nou comentari