El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dacic: “Els separatistes catalans han obert oficina a Croàcia, però a Sèrbia no hi tenen res a fer”
  • CA

 

 

El ministre d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimecres a Belgrad, al costat del seu homòleg serbi, que la situació de Catalunya no és comparable amb el cas de Kosovo. “Aquestes comparacions cauen en un sac trencat, no tenen cap pes, encara que als partidaris de la independència de Catalunya els agraden”, ha dit en roda de premsa al costat de Ivica Dacic, amb el qual s’ha reunit durant la seva visita a Sèrbia.

 

Per la seva part, Dacic ha dit que tot els separatismes han estat guiats per actes unilaterals. “No volen diàleg, i per això és inacceptable”, ha dit, segons l’agència local Beta. El ministre serbi, que és també vice-primer ministre, ha assenyalat que representants dels separatistes catalans han obert oficina a Zagreb, a la veïna Croàcia, però que “no tenen res a fer a Belgrad i a Sèrbia”.

 

Borrell ha subratllat que ha convidat Dacic a obrir un Consolat a Barcelona, ja sigui general o honorari. “És bo tenir institucions que ajudin les relacions bilaterals”, ha assenyalat. El ministre espanyol s’ha reunit també amb el president serbi, Aleksandar Vucic, i amb la primera ministra, Ana Brnabic per a enfortir les relacions polítiques, comercials i culturals, ha explicat en el seu compte de Twitter. “Animem a Sèrbia a avançar en les reformes per a la seva integració a la UE”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa