“Curiosa rebel·lió en la que els rebels van a casa a dormir, senyor Llarena”

Els recursos dels presos polítics asseguren que les decisions del jutge fan “pujar els colors”
Pablo Llarena
Pablo Llarena | ACN

 

Bateria de recursos dels presos polítics contra les interlocutòries amb què el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena decretava el seu processament. Recursos d’apel·lació amb què carreguen amb desimboltura contra les acusacions i no s’estalvien crítiques àcides contra l’estructura argumental construïda per Llarena contra qui considera responsables polítics de l’1-O.  Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Oriol Junqueras  han presentat llurs recursos en què neguen l’existència de la rebel·lió, la manca de violència així com el caràcter polític del judici. 


 

En l’apel·lació presentada per Sànchez, Turull i Rull -dirigida per l’advocat Jordi Pina i a la que ha tingut accès El Món- no s’està de romanços per fins i tot ironitzar de les qualificacions de Llarena. Asseguren que “l’aixecament brilla absolutament per la seva absència” i que les protestas que el magistrat considera “aixecaments” són protestes legítimes que no van produir ni una “rascada” i consideren un despropòsit acusar d’una pena de més de 20 anys de presó per destroçar dos vehicles de la Guàrdia Civil. De fet, consideren que la qualificació dels delictes és “absolutament desmesurada que només s’explica pel context polític”.  En aquest sentit, consideren “inacceptable” la comparació dels fets del 20 de setembre amb el cop d’Estat del 23F. o justificar la malversació amb uns pegaments de poc import.


 

L’argumentari de la defensa carrega amb força contra l’acusació de violència i la qualificació de sedició i sobretot de la rebel·lió. “Les úniques persones que van portar la iniciativa en l’ús de la força física en aquella jornada van ser els agents policials per ordre dels seus responsables”, assevera l’apel·lació. “Curiosa rebel·lió la que s’exerceix sense esgrimir una sola arma i en la que els rebels marxen pacíficament cap a casa a dormir al final de la jornada”, conclou l’advocat tot demanant l’arxiu i el canvi de jurisdicció del cas cap el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En els recursos de Junqueras, Romeva, Forcadell i l'exdiputada Anna Simó acusen Llarena de vulnerar greument el seu dret de defensa i també reclamen l’arxiu o, en tot cas, traspassar-la al TSJC. Els arguments dels advocats tampoc s’estan per manies i de bon principi, deixa ben clar la percepció que l’instructor té “prejudicis” contra els investigats. 


 

Però on més crítics són amb Llarena és per la suposada vulneració del seu dret de defensa, que Junqueras i Romeva qualifiquen d'"atac". Recriminen a Llarena els seus "prejudicis" contra els investigats, ja que molts dels indicis s'interpreten sempre en contra d'ells, cosa que el dret penal prohibeix.

 

Així mateix protesten pel fet que Llarena utilitzi contra els investigats les seves al·legacions d'innocència, cosa prohibida per la legislació internacional. A més, acusen Llarena de posar "trampes de caça" als exiliats. De fet, conclouen que el procés judicial es regeix per “criteris d’oportunitat política”. A més consideren que la qualificació dels fets per justificar la rebel·lió "fan pujar els colors". 

Per la seva banda, Forcadell i Simó, com a membres de la Mesa, neguen la desobediència i al·leguen el principi d'inviolabilitat parlamentària. D'altra banda, Forcadell també ha presentat un recurs a banda contra la decisió de Llarena d'obrir peces separades pels polítics exiliats. Això, segons ella, trenca la "continència de la causa" i podria obrir la possibilitat de diferències entre les resolucions judicials successives.
Comentaris
Català a Mallorca
Zasca!!!!!!
Ramon Berenguer IV
Jo a més afegiria: candidat a una bona "bascollà".
Tronc
Canya contra aquest feixista sonat!!! ull per ull, dent per dent... Ni oblit ni perdó
ESPAÑA MISERABLE
El M.H.P. Quim Torra demanant perdò mil vegades -quan tot el que va escriure, dins del seu context, hi subscriu qualsevol persona (evidentment no la gent)- i encara és hora que, no els inútils folla-cabres que solament serveixen per reaprtir trompades en condicions favorables i impunitat -no arriben a més- sinó els que els van enviar -Zoidos (oing, oing), Pérez de los Cobos, Reietó calçaces, fiscals i jutges prevaricadors diversos, encara és hora que donguin alguna disculpa. Que els bombin!
Justícia pepera corrupte i mafiosa
JordiP
S'ho passarà per l'arc del triomf. Si ha tingut prou fetge per enviar als alemanys, els escrits que els ha enviat , tots aquests recursos aniran a la paperera.
Janet
Yo soy rebelde porque el mundo me hizo asi... Yo quisiera ser como el niño aquel. Molt bona defensa.
Rocaguinarda
Del que en castellà sempre se n'ha dit "subir los colores", en català sempre n'hem dit posar-se vermell. Algun motiu pel qual El Món, que en teoria s'escriu en català, ara això ho diu en castellà?
Fart de fachas
A mes té que ser condemnat per el tribunal de Estrasburg, temps al temps......
Llarena sabe mucho
Toda la causa está muy bien argumentada. Los recursos de los golpistas y sus abogados son sólo una pataleta infantil. El infantilismo es una de las principales características del prusés, nens que tanto os quejáis.
ramon rt
El despreciable magistrado Llarena sabe mucho de podredumbre y servilismo al gobierno corrupto y violento. Que asco ser español de esta manera !! Y aun hay quien les aplaude (gentuza indecente).
ciutada del mon
que ha demanat perdo la titella del pastisser, i que tu creus que goebbels demanant perdo bastaria, per eximir-lo de nazi, no es demanar perdo es pensar que n'han etnies o paisos superiors o inferiors. aixo es diu nazisme i xenofobia, i la titella del pastisser, ja es coneguda pels 3 principals grups del parlament europeu com un racista, per sos racisme , per la comissio europea i encara no es president imagina't lo que pensaran quan algu llegisca el seu pensament feixista i vomitiu.
remigio III
Llanera i el llanerisme deu ser posat davant el TDH com més prompte millor. Ja ha fet bastant mal al Poble. Els uniformats també deuen donar moltes explicacions. Agredir ciutadans votants no els deu eixir de franc. Ara ja estem veient com la decència aflora a centres d'informació on la manipulació és evident (TVE València) i altres que ja no se senten atemorits per la màfia governant.
Nuria de Mexic
Espanya es la mateixa que va enviar a la meva familia a l´exili. Jo crec que els espanyols son feixistes, per acció o per omissió. Si Espanya i els espanyols haguessin canviat, ara mateixa la majoria d´espanyols aixecaria la veu contra el que esta passant a Madrid amb Llarena. Aix´o prova, contra els que opinen el contrari, que la qualificacio de fiexistes als espanyols es justa i correcta.
Joan de Canyamas
El que estan estan ensenyant de MOP Quim Torra és un tall fora de tot contexts i que no volen saber que diu realment. Els és igual, mentir descaradament a la gent ja hi haurà temps per posar-los en evidència. Fa molta basarda tractar amb aquesta mena de gent.

envia el comentari