La CUP vol una nova llei de finançament de partits i reducció de despeses electorals

Els cupaires proposen que el Parlament insti l'executiu a augmentar el control ciutadà sobre la contractació pública

La CUP-CC ha registrat quatre propostes de resolució del ple monogràfic sobre la corrupció. En la primera d’elles, els anticapitalistes demanen que el Parlament insti el Govern a aprovar, durant el 2021, una nova llei de finançament de partits i de reducció de despeses electorals. Els cupaires també proposen que la cambra insti l’executiu a augmentar la transparència i el control ciutadà sobre la contractació pública, a més d’incrementar recursos, especialització tecnològica i humana en la lluita contra el frau i l’elusió fiscals. La CUP també vol que el Parlament insti el Govern a exercir l’acusació particular en tots aquells procediments en que el seu patrimoni s’hagi vist perjudicat.

El subgrup independentista també aposta per ampliar la informació que s’inclou al visor de contractació pública tramitada d’emergència durant la pandèmia de la covid-19, amb els contractes que s’hagin formalitzat a partir del 1 2 de març de 2020, fins a data d’avui, independentment de la seva modalitat de tramitació.

Així mateix, la CUP-CC proposa que el Parlament es comprometi a impulsar iniciatives legislatives per tal d’habilitar un espai fix anual dins de la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) de la cambra, on hagin de comparèixer els gerents i tresorers dels partits polítics a retre comptes dels diners públics, dels préstecs i de les donacions de com han gastat les subvencions.

Els anticapitalistes, finalment, també aposten per prohibir que els partits demanin crèdits als bancs, i perquè s’imposi un límit màxim de despeses per campanyes electorals. Per erradicar aquesta pràctica, la CUP-CC considera “necessari” delimitar, de manera “estricta i inflexible”, el període de campanya electoral i el volum de despesa màxima, i establir sancions pecuniàries lligades a la reducció econòmica de les futures subvencions electorals.

Nou comentari