La CUP a Torra: “Com pensen fer un pressupost que parli de vida?”

Lamenten que els Comuns “s’hagin sumat al xantatge dels pressupostos espanyols” i supeditin els comptes catalans al suport al PSOE
La diputada de la CUP Maria Sirvent
La diputada de la CUP Maria Sirvent | Jordi Borràs

“Vostès han decidit caminar de la mà dels de sempre”, ha etzibat la diputada de la CUP Maria Sirvent al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, en el marc d’una interpel·lació sobre les normes imposades pels mercats financers respecte a les polítiques públiques. La CUP ha volgut denunciar que l’executiu de Quim Torra no té marge per fer uns pressupostos socials si no aplica mesures de pressió fiscal en rendes altes i de redistribució de la riquesa, però que en canvi, “el president Torra ens diu que tindrem uns pressupostos que parlaran de vida i de la gent”. “Però el Govern no té cap intenció de desobeir la Troica, i si volem obeir els objectius fiscals i de deute, haurem d’explicar que dels 2.700 milions d’ingressos extra que preveuen, només podem disposar de 1.600, perquè la resta anirà a pagar el deute”. Amb tot plegat, Sirvent ha preguntat: "Com pensen fer un pressupost que parli de vida, sense revertir les retallades ni desobeir la Troica?"

 

En aquest sentit, la CUP ha proposat que "l’Estat ens retorni allò que deu a la ciutadania", en referència al dèficit fiscal, i explicat que "són qüestions de mínims i de democràcia, volem exercir drets, no mercadejar ni que siguin moneda de canvi". I aquí ha adreçat un missatge als Comuns denunciant el “xantatge constant” amb els pressupostos de l’Estat, com han fet els Comuns. No ens esperàvem d’aquest grup parlamentari que entrés en aquest joc", ha sentenciat. 

 

En la resposta, el conseller d'Economia i Vicepresident ha assegurat que "farem tot el que podrem, que no és tot el que voldríem, per fer polítiques socials i atendre les necessitats en tots els àmbits". El conseller ha admès que "sabem de les dificultats, però hi serem per millorar les condicions de vida de la gent". Comentaris
resposta !
Jo a la CUP : cuan no estiguem dins del IBEX 35 i estiguem dins del mercadillu de la miseria !!
Antoni Ferret
En el sentit de "La CUP ha volgut denunciar que l’executiu de Quim Torra no té marge per fer uns pressupostos socials si no aplica mesures de pressió fiscal en rendes altes i de redistribució de la riquesa", jo totalment, però totalment d'acord. // Lo dels Comuns no ho acabo d'entendre. Crec que el partit ha de defensar amb ungles i dents uns pressupostos estatals per una vegada que en fan uns que són relativament bons. Però no entenc lo del "xantatge".
am carinyo .
CUP : baixeu de la figuera .
El seu discurs
no l'entenen ni ells. Haurien de fer cas a la gent sana i savia del partit i deixar-se de circumloquis estèrils.
Jan2
La utopía (CUP) ha de existir, però no pot manar ni decidir.
Fermi
Amics cupaires, posar pals a les rodes es molt senzill i aixo us agrada molt, encara que sigueu quatre sou prou importants per el catalanisme, per aixo us demano que en lloc de restar, sumeu, i es senzill, poseu-vos al govern i aporte-ho solucions en lloc de fer com la barbie i nomes criticar.
Que bonita que es la CUP, con sus chorradas y sus cosas cupaires!!

envia el comentari