La CUP creu que és poc rellevant si Sánchez va a la taula de diàleg

Els anticapitalistes consideren que si no es parla d'autodeterminació és poc important que Sánchez hi sigui o no

El diputat de la CUP Carles Riera considera que no és important si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assisteix o no a la taula de diàleg si no s’hi parla d’amnistia i autodeterminació. Riera ha avisat que estaran atents que la taula no es converteixi en un lloc on parlar de les competències de Catalunya, després de les insinuacions del govern espanyol de traslladar-hi l’ampliació de l’aeroport. Ens oposarem frontalment a qualsevol pretensió de negociar sobre altres supòsits”, ha advertit.

Riera ha subratllat que si la taula no és per negociar l’autodeterminació o l’amnistia, la presència de Sánchez és “poc rellevant”. L’anticapitalista augura un fracàs de la taula de diàleg i creu que un cop es constati l’independentisme estarà “en l’escenari” que planteja la CUP, basat en la confrontació i la mobilització al carrer.

En la seva intervenció, el diputat de la CUP ha carregat contra els comuns en considerar que no defensen el referèndum dins del govern espanyol, on hi són presents com a socis de govern. Riera considera que els comuns s’estan apropant al PSOE: “Només hi ha el govern de l’Estat que apuntala el règim”.

Junts demana a Aragonès que no assisteixi si no hi va Sánchez

Per la seva banda, Junts per Catalunya ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no assisteixi a la taula de diàleg si Pedro Sánchez no hi va. La vicepresidenta i portaveu del partit, Elsa Artadi, ha acusat el president del govern espanyol de tenir ganes “d’humiliar els catalans” per no aclarir si assistirà o no a la mesa de negociació entre la Generalitat i la Moncloa. No anar-hi, ha dit Artadi, seria un gest de “dignitat institucional“. En una roda de premsa aquest dilluns Artadi ha respos als socis de Govern d’ERC, que ha demanat un esforç per aparcar l’escepticisme de la mesa de negociació i confiar-hi. “La divisió ens debilita“, ha assegurat la portaveu del partit, Marta Vilalta.

Nou comentari