La CUP rebutja parlar de la bilateral amb el Govern per ser una estratègia "pactista"

Creuen que respon a una dinàmica dins el marc autonòmic que no implica "una autèntica ruptura democràtica"
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez | ACN

La CUP no ha participat a la reunió de preparació d'aquest dilluns, entre Govern i grups parlamentaris, de cara a la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat de dimecres. "L'acció política [de la CUP] al Parlament no ha de contribuir a potenciar una nova fase autonomista i pactista amb l'Estat i ha d'estar orientada cap a una ruptura democràtica amb els marcs imposats pel règim del 78", asseguren en base al seu full de ruta. Així doncs, no han participat a la trobada preparatòria perquè "no hi ha una alternativa en els actuals marcs constitucionals i autonòmics que constitueixin una autèntica ruptura democràtica". Segons recull un comunicat de la formació, els cupaires consideren que s'han de centrar en defensar el dret a l'autodeterminació i en "dinamitzar i impulsar els espais d'institucionalitat pròpia".


 

Per tot plegat, els cupaires avisen que es posicionaran en contra de "tota relació bilateral amb l’Estat que no busqui una solució democràtica al conflicte polític que passi necessàriament pel reconeixement al dret a l’autodeterminació". 
Comentaris
Pues que venga la Sra Gabriel a mandar al Estado español a la papelera de la historia.
Siempre y cuando sus numerosos compromisos sociales en Suiza se lo permitan.
Fran BCN
Cup, esteu sonats i sou una colla de fanàtics....amb vosaltres...anem be...
Tronc
Definitivament.... els més coherents i honestos (CUP). Als feixistes se'ls ha de tallar d'arrel i no deixar-los fer. I tots aquests idiotes espanyoleros que escriuen per aquí són uns covards de merda. D'un en un i a la cara NO TENEN COLLONS, SON UNS PAYASOS!!!!
@Tronc
Cat=CUP, oi?
Mikalet
Tots els processos i les guerres han acabat en pacte.O es que no voleu que tinguem Republica?Davant del mon han de ser els espanyols els que quedin retratats.No fem allò que digué el caudillo Aznar..No ens barallem nosaltres.
Albert
Pero tu mikalet ets tonto o que .Tu et penses que espanya pactara una republica,deixeu de enganyar a la gent tots els processistes per favor

envia el comentari