La CUP rebutja la nova proposta d’acord per ser “merament autonomista”

“Si el candidat segueix acatant el 155 pitjor ens ho posen”, ha assegurat la diputada cupaire Natàlia Sànchez
La diputada de la CUP Natà lia Sánchez
La diputada de la CUP Natàlia Sánchez | ACN

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha explicat aquest dimarts que la proposta d’acord que els ha fet arribar ERC i JxCAT “continua tenint mancances importants sobre el desplegament de polítiques republicanes”, pel que fa a endegar “un procés constituent des de baix” i implementar “polítiques socials per treure privilegis a sectors que encara les mantenen”. Amb aquesta nova proposta els cupaires mantindran les quatre abstencions pel que fa a la investidura de Sánchez o per qualsevol candidat que intenti adequar-se al “dictat de l’Estat espanyol”.


 

Sànchez ha afirmat que “se sent a parlar molt de govern efectiu, però no de la necessitat d’aplicar polítiques republicanes efectives”. El document que van rebre el dia 7 de març, “si bé incorpora qüestions que la CUP ha posat sobre la taula, la majoria de les que s’atorguen a la CUP són matisades i transaccionades sense la nostra acceptació”.

 

La cupaire ha posat com exemple la creació d’una banca pública. “La CUP no demana una comissió d’estudi sobre una banca pública, demana la creació d’una banca pública, ho portava també ERC en el seu programa”. De fet la proposta dels cupaires era que l’Institut Català de Finances “es converteixi i transformi en una banca pública” i el que s’han trobat és “una comissió”. En conseqüència, entenen “la proposta com a merament auntonomista”.


Pel que fa la procés constituent, la CUP creu que el document en parla, però “cal concretar un calendari” i afegeix que “no dona resposta a la demanda popular ni als programes polítics amb els quals es van presentar tant ERC com JxCAT”. Els cupaires constante que “no s’està materialitzant el mandat republicà” i que tant el PDeCAT com ERC “prefereixen un replegament i un pla de govern autonòmic  parlant només del repartiment de carteres”. “No podem participar en una proposta d’aquestes característiques”, ha subratllat Sànchez.

 

La CUP rebutja la nova proposta perquè ha constatat que “no hi ha una voluntat de traspassar els murs que tota la maquinària repressiva de l’Estat ens posa, ni de mantenir la sobirania del poble català ni de garantir els drets i deures de tots els diputats”.

Comentaris
la nova proposta d’acord
Continua tenint mancances importants sobre el desplegament de polítiques republicanes, ja que no tenim ni un centim d'euro, cosa diferent son els VASCOS que am el CUPO tenen diners i fan el que el que els hi dona la gana, a comentat la diputada cupaire Natàlia Sànchez.
qui sigui !! pero.....
La CUP, ERC, JxCAT , qui sigui !! algu ens pot explicar d'on treurem els diners per constituir un Estat i una Republica !! d'on treurem els diners !!!!!
Aixequem la republica ja proclamada autonomisme es la mort d Catalunya i retornar a la presó espanyola volem la plena independencia i sense dilacions fora polítics covards
AUTONOMISME TAMBÉ.
Cremar fotos dels Reis d´Espanya és AUTONOMISME.
I
La coherència política pot sorprendre a algunes persones, pero crec fermament en que es necessària, per tant totalment d'acord amb la CUP.
I com?
"Aixequem la republica ja proclamada autonomisme es la mort d Catalunya i retornar a la presó espanyola volem la plena independencia i sense dilacions fora polítics covards" . IDEES DE COM , com en el seu moment també calia tenir IDEES de com fer efectiva la República. I cremar fotos del Reis d´Espanya també és AUTONOMISME. com?
toni
2018rioritario es tener presidente,lo demas se puede negociar despues.
Som-hi
La CUP demostra ser l'únic partit fidel al MHPuigdemont i al mandat de l'1 d'Octubre, PdCAT i ERC s'han arronsat calen canvis de persones o canvis de partits, ningú es imprescindible
resposta per en "qui sigui !! pero..... "
la "pasta" ja hi és, de fet la fem nosaltres els catalans. El problema és que se la queda Espanya i punt. Per tant no hem de discutir d'on treurem la pasta per fer la Rep si no com ens ho farem per impedir que Esp ens la robi.
La Cup, els comuns, Erc i Tv3 són els que s'han carregat el procés. I no sóc del PedeCat ans parlo amb coneixement de causa. Que ara vulguin quedar com els garants del procés no és sinó una de les derivades de tot allò que estava escrit d'antuvi, No confondre Cup amb militants, com no confondre creients amb el catolicisme de merda.
Com que com?
Actuant tots a una i sense por. Es manté la República reeditant la proclamació, legislant com a Estat i la gent defenseant les institucions al carrer tal com vam fer l'1-O. Amb una nova vaga general permanent i tall d'infrastructures permanent. Amb no cooperació absoluta amb cap entitat del 155 i l'IBEX 35. Retirant tots els diners de la Caixa, etc. etc.

envia el comentari