El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP posa en dubte el cas del mosso apartat per un presumpte cas d’espionatge
  • CA

La CUP ha posat en dubte el cas de l’agent dels Mossos d’Esquadra apartat per un presumpte cas d’espionatge a l’esquerra independentista. Així ho han apuntat aquest dissabte, ja que no veuen clar que una operació “d’aquesta magnitud” fos propiciada “per una sola persona”. D’aquesta manera, han manifestat que continuen treballant conjuntament amb Alerta Solidària i la resta d’Organitzacions de l’esquerra independentista per tal de “recopilar” tota la informació necessària per presentar una querella. “Seguim exigint una depuració immediata de totes les responsabilitats dins del cos dels mossos” han subratllat.

El cas es remunta a finals d’octubre, quan ‘La Directa’ va informar de suplantacions de la identitat en correus electròniques d’organitzacions com La Forja, Arran, Endavant o la CUP. Unes actuacions que buscaven informació interna de les seves formacions, i en les quals algunes adreces IP es corresponien amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i amb el complex Egara dels Mossos.

En un comunicat, el Departament d’Interior ha informat que, arran de les informacions publicades, la Direcció General de la Policia va obrir una informació reservada, duta a terme per la Divisió d’Afers Interns, que s’ha concretat en un expedient disciplinari cap a un mosso que ha estat apartat de les seves funcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa