El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP vol que el Parlament rebutgi els Jocs d’Hivern
  • CA

La CUP vol que sigui el Parlament qui insti el Govern a “renunciar” als Jocs Olímpics d’Hivern 2030 “davant del risc que no quedi neu en cas que arribi a ser seleccionada”. És el que demanen els anticapitalistes en un dels punts d’una moció que se sotmetrà a votació en el ple de la setmana que ve, que començarà el dimecres, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La formació de l’esquerra independentista pretén que el Govern presenti un “pla de millora del benestar, la diversificació econòmica i el rejoveniment de les valls” abans de l’octubre del 2022, després d’haver escoltat les necessitats del territori.

Els Jocs Olímpic d’Hivern és un dels temes protagonistes d’aquesta negociació del Govern i la CUP per tirar endavant els pressupostos. L’executiu de Pere Aragonès ha ofert als anticapitalistes retirar els treballs per tirar endavant la candidatura però manté els 800.000 euros previstos per fer la consulta. És a dir, que de moment el Govern es compromet a no donar llum verda als Jocs sense una consulta prèvia.

Aquesta moció dels anticapitalistes també vol que el Govern “desisteixi” de qualsevol tipus d’ampliació de l’aeroport del Prat perquè “l’augment previst del 33% de les emissions és incompatible amb la preservació del clima i posa en perill la seguretat climàtica de Catalunya“. També pretenen que el govern espanyol destini els 1.700 milions d’euros de l’ampliació del Prat a un “pla d’ampliació i millora de la xarxa de ferrocarril a Catalunya”.

Fa unes setmanes setmanes que el Govern i la CUP negocien per tirar endavant aquests comptes. Tot i que les dues parts admeten que volen arribar a un acord, encara no han pactat res. Els dos socis del Govern, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya, assenyalen que els anticapitalistes són els seus socis prioritaris, i de fet, el conseller d’Economia, Jaume Giró, assegura que la CUP té bona predisposició per arribar a l’acord. Tot i això, els anticapitalistes admeten que encara es troben “lluny” de donar llum verda als comptes del 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: kim a novembre 12, 2021 | 13:47
    kim novembre 12, 2021 | 13:47
    Propostes totes elles normals per a un partit d´esquerres com les CUP però no crec que la dreta d´ERC ho accepti, ells són més de fer volar més avions a l´aeroport per als empresaris i demanar al ciutada que no agafi el cotxe per anar a la feina.
  2. Icona del comentari de: Ramon a novembre 12, 2021 | 14:48
    Ramon novembre 12, 2021 | 14:48
    Es pot rebutjar tambe que NO SIGUEM TAN TOCACOLLONS?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa