La CUP no veu diferències entre “ERC i la sociovergència” en matèria de salut

Vidal Aragonès critica que el Govern "parla d'independència" i després "nega sobiranies" assignant la gestió a privats

La CUP-CC ha considerat que el Departament de Salut “no ha estat a l’altura” durant la pandèmia. El diputat Vidal Aragonès ha dit en el ple específic sobre la covid-19 al Parlament que la crítica no es basa en el nom de la consellera Alba Vergés, sinó de “no voler modificar el model de gestió del sistema sanitari públic”. Aragonès ha criticat la “confusió i l’opacitat” que suposa el cohabitatge d’allò públic amb allò privat i ha qüestionat que hi hagi alguna diferència de gestió a Salut quan ha estat en mans d’ERC o quan ha estat sota la “sociovergència”. “Vostès parlen d’independència i la gestió dels serveis públics la fan negant sobiranies, a través de la gestió d’empreses privades”, ha etzibat.

El diputat ha valorat que un sistema sanitari públic on hi ha gestió pública i privada genera “confusió d’interessos, opacitat” i és “facilitadora de corrupció” i de “portes giratòries”. Els anticapitalistes dubten que el sistema sanitari pugui estar ara preparat per afrontar una situació com la d’abril o maig i creuen que la situació de “debilitat” amb que es trobava el sector abans de la pandèmia va provocar que col·lapsés ràpidament.

Aragonès ha reclamat que, a més de la tríada de “distància, mans, mascareta”, també s’opti ara per la “proximitat” amb els pacients, amb els centres d’atenció primària i PCR massius. D’altra banda, Aragonès ha reclamat que el Govern reprengui la distribució de mascaretes per la població, especialment per al col·lectiu de catalans que es troben en el llindar de la pobresa.

Nou comentari