La CUP “no tira la tovallola” i vol negociar els pressupostos

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha recalcat aquest dissabte la voluntat de la seva formació de pactar i avalar els pressupostos de la Generalitat per a 2022 que proposarà el Govern aquest dimarts després del Consell Executiu. “No hem tirat la tovallola“, ha reiterat. Així ho ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio després de ser preguntada per si la CUP és el soci idoni de l’executiu català per a aprovar els comptes. Reguant ha advertit al Govern que “encara hi ha temps per a canviar”.

Tot i així ha matisat que actualment la seva formació “està més prop del ‘no’ que del ‘si'” per a donar suport als comptes. No obstant, ha reiterat la necessitat que s’aprovin, sobretot després de l’impacte de la pandèmia del Covid-19 en el país. La diputada cupaire ha assegurat que si la CUP finalment no dóna suport als comptes serà per l’incompliment de diferents punts de l’acord d’investidura entre els anticapitalistes i ERC, com ara la internalització del telèfon d’emergències 061 i l’abordatge de l’emergència residencial. “Aquestes qüestions no s’estan complint i dóna una certa sensació d’un Govern que no té clar cap a on va”, ha lamentat. “És difícil veure un horitzó”, ha afegit.

A la pregunta de si la CUP aprovarà la proposta pressupostària que el Govern presentarà aquest dimarts, Reguant ha reiterat que la formació de la qual és portaveu convocarà unes assemblees i serà la militància la que decideixi si el partit dona llum verda als comptes. Reguant ha defensat, però, que la formació no vol “renunciar a continuar treballant per aquest viratge a l’esquerra i per l’horitzó compartit de la independència”.

El president del Govern, Pere Aragonès, manté que els pressupostos s’aprovaran aquest dimarts. Els socialistes, per la seva banda, reiteren que estan disposats a negociar el seu suport als comptes amb el Govern.

Comentaris

  ciutadà Novembre 06, 2021 | 11:36
  Co voleu que no tinguin cura de la menjadora?.
  ciutadà Novembre 06, 2021 | 11:36
  Co voleu que no tinguin cura de la menjadora?.
  ave-maría Novembre 06, 2021 | 13:12
  Potser el papà l'assessoraria com "enfocar " la questió.
  Tripartit no, gràcies Novembre 06, 2021 | 21:07
  Els ximplets de la CUP acabaran de bracet amb la Comuna Pudenta i a les ordres d'alguna marca blanca del PSOE madrileny
  ciutadà Novembre 07, 2021 | 08:29
  A Tripartit no, gràcies: Ja hi van.
  ciutadà Novembre 07, 2021 | 08:29
  A Tripartit no, gràcies: Ja hi van.

Nou comentari