La CUP explica en un tutorial de Youtube com fer efectiva la República Catalana

El vídeo ironitza sobre els atacs de la casa reial, el PP i Cs a l'independentisme
Imatge del tutorial de la CUP per a la República Catalana
Imatge del tutorial de la CUP per a la República Catalana | CUP

La CUP ha deixat enrere les històries que envoltaven la 'furgoneta del procés' per al vídeo electoral de la campanya del 21-D. En aquesta ocasió, els cupaires han volgut explicar amb un to irònic i a través d'un tutorial de Youtube la manera en com fer efectiva la república catalana després de les eleccions. A l'anunci, presentat durant el míting d'aquest dimarts a Lleida i que s'emetrà a partir de dimecres, apareixen també el rei Felip VI, Mariano Rajoy, Xavier Garcia Albiol o Albert Rivera, entre d'altres. Ho fan caracteritzats com a personatges de videojoc i criticant l'independentisme a partir de tòpics com l'adoctrinament.


El vídeo tutorial de la CUP per explicar l'aplicació de la república es planteja un seguit de preguntes que la gent es pot fer al carrer i intenta respondre-les. "Què cal per tenir una república?", es pregunten manual d'Ikea en mà. La resposta s'ofereix amb fitxes de l''Scrabble': abans de qualsevol altra concreció cal exercir la sobirania. L'explicació també inclou els problemes amb què pot topar l'aplicació de la república en un context autonomista: el sistema judicial, la constitució espanyola, l'Ibex 35 o l'aplicació del 155, i recorda que la lluita unilateral és l'única opció possible per exercir la sobirania. El vídeo posa com a exemple altres processos unilaterals arreu del món.


 

Durant l'explicació també fan aparèixer el rei Felip VI, diversos dirigents del PP –Alfonso Dastis, Rafael Hernando, Xavier Garcia Albiol, Mariano Rajoy, Soraya Sáez de Santamaria– o el líder de Cs, Albert Rivera. Tots ells surten caracteritzats com a personatges de videojocs, llençant tòpics contra l'independentisme. El vídeo aprofita també la cançó 'Agafant l'horitzó' de Txarango que va servir d'himne per a la campanya de l'1-O, però versionada com a música de videojoc. L'anunci es podrà veure als espais electorals de la televisió a partir de dimecres, ja que aquest dimarts la CUP ha cedit els seus espais per homenatjar els presos polítics.




Comentaris
Con esta podredumbre, lo único que se hará efectivo es el desastre total.
Hala ir a " okupar " y a destrozar mobiliario urbano que es lo mejor que sabéis hacer.
Joan (Gràcia)
Que pesats els trolls del CNI, aquests dies no pareu d'empastifar els fòrums, eh?
Vist
Una part d'independentistes estem molt cremats, escarmentats amb La CUP, perqué no han fet be el procés per la Independencia per Catalunya. Ficar entrebancs.

envia el comentari