La CUP estudia portar a Antifrau la compravenda dels terrenys del Hard Rock a la Costa Daurada

La CUP no descarta portar a l’Oficina Antifrau la compravenda dels terrenys propietat de ‘la Caixa’ per a l’impuls del projecte Hard Rock a la Costa Daurada. Dimarts el Govern va donar llum verda a l’Incasòl perquè adquireixi els terrenys per 120 MEUR i els vengui, tot seguit, a la multinacional nord-americana. Segons la CUP, per procedir a l’expropiació d’aquest sòl, fa més de 25 anys, el projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou va ser declarat d’interès públic i, transcorreguts aquests anys, “aquest interès general no s’ha desenvolupat”. “És un escàndol que ara el Govern malversi diner públic per rescatar uns terrenys financerament tòxics de la Caixa”, ha denunciat la formació.

Edgar Fernández, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i regidor reusenc, ha assegurat que un cop constatat el no desenvolupament de l’interès general que va justificar l’expropiació, “el lògic seria tornar-los als propietaris amb el cost que els van pagar”. La regidora de la CUP de Tarragona Laia Estrada, per la seva banda, ha criticat que el Govern es mostri disposat a destinar tots aquests diners públics “per al foment de la ludopatia i la precarietat laboral, quan no hi ha cap pla estratègic de turisme al territori on hi constin el joc i els casinos”.

Segons Estrada, els 120 MEUR s’han de destinar a equipaments públics com l’hospital Joan XXIII o a les escoles públiques que es troben en barracons, en lloc de rescatar “uns terrenys financerament tòxics de ‘la Caixa'”. Per contra, el Govern sosté que la compravenda es farà en unitat d’acte de manera que si no s’acabés produint la venda, no es procediria tampoc prèviament a la compra dels terrenys. Tot plegat, insisteix l’executiu, “no suposarà cap cost econòmic per al Govern”.

Malgrat això, els grups municipals de la CUP presentaran mocions per tal que els seus respectius ajuntaments instin la Generalitat a revocar l’acord per a l’adquisició dels terrenys i, alhora, mostrin l’oposició pública al CRT de Vila-Seca i Salou.

Nou comentari