La CUP diu que la proposta del Govern era llegir al ple la declaració d'independència

Arrufat lamenta que s'organitzés la jornada de manera "precipitada i confusa" i que s'hagi donat un missatge de "zero confiança" cap a la CUP
El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Quim Arrufat
El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Quim Arrufat | ACN

El portaveu del secretariat nacional de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que la proposta del Govern inicialment era llegir al ple del Parlament la declaració d'independència que, posteriorment, els diputats de JxSí i la CUP van signar fora de l'hemicicle. En una entrevista a RAC1, Arrufat ha lamentat que la jornada d'ahir s'organitzés de manera "precipitada i confusa" i que l'executiu català posés sobre la taula de la CUP la proposta definitiva només una hora abans de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Un fet que va provocar que el ple s'endarrerís una hora per les discrepàncies de la CUP al que consideren una proposta diferent a la inicial. Arrufat ha insistit que la cadena de confiances amb Puigdemont ha quedat "tocada".


Arrufat ha demanat al Govern “informació sobre la mediació” per poder posar “un termini màxim” de diàleg tot avisant que “no es pot allargar la situació sine die”. La CUP suggereix que aquest termini sigui d'un mes tot i que Arrufat s'ha mostrat obert a negociar-lo amb l'executiu català tenint en compte els termes de la mediació que estigui en marxa.

 

Segons el portaveu del secretariat nacional "s'ha enviat un missatge de zero confiança en la CUP" per les maneres com es van desenvolupar les hores prèvies al ple d'aquest dimarts i ha avisat que la cadena de confiances que fins ara havia funcionar "ha quedat tocada amb aquesta jugada". "Nosaltres no hem donat peu mai perquè se'ns amagués res. S'envia el missatge de zero confiança cap a la CUP", ha lamentat en referència que van conèixer la proposta definitiva només una hora abans de la compareixença del president de la Generalitat.


 

Arrufat ha considerat que el transcurs dels esdeveniments va provocar "desconcert" i ha alertat dels efectes negatius d'aquesta situació. "Si ells aconsegueixen que confonguis la gent i la desmobilitzis ja t'han guanyat. No tenim exèrcit ni armes, només tenim gent", ha conclòs.
Comentaris
pm
Sr. Arrufat, no s'ha donat cap missatge de zero confiança cap a la CUP, potser el missatge ha estat de confiança cap a un partit que s'ha fet gran i responsable. A mi m'ha agradat.
Justino
Entiendo las decepciones, pero me jode el infantilismo de algunos. Todo el mundo ha de entender que la cuestión de fondo es de mucha trascendencia. Esto no es anunciar un cambio en una Conselleria o aprobar una ley de protección social. En los asuntos de Estado, igual que en muchos ámbitos donde prima la estrategia, son frecuentes los repliegues tácticos, las treguas de negociación, los tiempos muertos para reestructurar o replantear la estrategia, etc, etc. En definitiva, LA POLÍTICA
Ai, cuperos, cuperos!
Us queixeu que se us amaga informació i precisament com que ens estem jugant el tot és lògic que segons quina informació no se us doni a fi de què (ja sabeu qui o quants infiltrats teniu?) aquesta informació no arribi a Arran i d'aquests al CNI. Capteu?
Pepo
Doncs au, a fer caure el Govern retirant-li el suport parlamentari, a oblidar-nos per sempre més de la indy, uns 25 més o menys a presó i després a fer eleccions autonòmiques, això sí, amb la CUP il.legalitzada, sota la llei de partits . Això és tot el que hauran aconseguit. Ole tú, oooooole tú!!!

envia el comentari