La CUP denuncia una operació "repressiva" i "completament il·legal" dels Mossos a les Terres de l'Ebre

Insta el Govern a aclarir si ha estat ordre seva o si els agents han actuat per iniciativa pròpia
La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Laia Estrada
La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Laia Estrada | ACN

La CUP ha denunciat una operació "repressiva" i "completament il·legal" dels Mossos d'Esquadra aquesta tarda a l'Ampolla (Baix Ebre) i ha demanat explicacions al Govern per saber si ha estat ordenada per l'executiu o ha estat "a iniciativa dels mateixos agents". El partit denuncia que l'actuació ha tingut lloc a les 5 de la tarda, "quan ja feia hores" que havien acabat els talls de l'AP-7 i de l'N-340. Segons la versió dels cupaires, un grup "nombrós i indeterminat" d'agents antidisturbis ha entrat dins un establiment del municipi i "han destrossat tot el bar". També afirmen que la policia ha detingut dues persones. Els Mossos indiquen que ha estat una.

 

La CUP també denuncia que al migdia, quan ja havia acabat el tall de l'AP-7 del matí i el posterior tall de la N-340, els Mossos "han començat una càrrega policial i una persecució" de les persones "que ja abandonaven" el lloc i "han identificat una quarantena de persones en diferents grups retinguts". Mitja hora més tard, relata el partit, quatre furgons policials han identificat una desena de persones "després d'amenaces", i n'han detingut dues més, "una de les quals ha hagut de requerir atenció sanitària". La CUP afirma que, segons testimonis, alguns agents "portaven porres extensibles, de caràcter il·legal". Després, cap a les 5 de la tarda, un grup d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra "han assaltat el bar de l'estació". La formació afirma que els agents han destrossat "tot el mobiliari" i han "agredit" les persones que hi havia a dins, entre elles "gent gran habitual de l'establiment". La CUP afirma que aquí s'han detingut dues persones més. Els Mossos indiquen que el motiu de la detenció han estat desordres públics, danys, incendi i resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

 

La CUP també ha denunciat que després dels fets, agents regulars dels Mossos s'han presentat a l'indret, i que "quan les persones que han estat víctimes d'aquesta agressió" han relatat els fets els han respost "truqueu la policia". Laia Estrada, portaveu nacional de CUP, ha denunciat que aquests fets són "del tot inadmissibles" i ha considerat que "vulneren tots els protocols policials". Al seu parer, demostren que "els abusos policials son una pràctica habitual en els darrers mesos". Estrada ha instat el delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès; al conseller d'Interior, Miquel Buch, i al president de la Generalitat, Quim Torra, a aclarir els fets.Comentaris
No somiqueu tant
I feu caure el govern, si teniu nassos.
Juan Hospitalet
Ni todos los Mossos son enemigos, ni todos los Mossos son amigos, las CUP son la garantia democratica contra las actuaciones abusivas de algunos miembros este cuerpo, que los denuncien y les abran expediente.
mossos fills de puta
La purga de la república serà pitjor que les d'stalin. Prepareu-vos
Per cagar-s'hi....
En Torra i en Buch són uns impresentables i uns bocamolls i no tenen collons de netejar els Mossos de nazis espanyolistes. Tenim les serps dins de casa.
Inde
Hay que depurar urgentemente este cuerpo.
LA REPÚBLICA NO EXISTE, IDIOTA.
La única verdad de este podrido y fraudulento proceso.
No són normals
S'ha d'agafar tots aquests animalots "anti-avalots", fer-los passar una revisió psiquiàtrica i amb el diagnòstic de psicòpates que s'enduran torrar-los el poc cervell a base d'electro-xocs fins que la bava que treuen quan actuen els regalimi tot el dia
Picafort
Valdria més que dediquessin energies a política real, sense rebentar els acords majoritaris i depurar les seves manifestacions d'infiltrats.
Fran BCN
No sigueu hipòcrites. Tallat una autopista hores es una cafrada es miri com es miri. Espero que a cap de vosaltres us hagi agafat, a mi si, i es una p.......a
qualsevol
Buch i Torra dimissió.
Josep
Doncs a mi aquest cartes han tallat la Gran via a Barcelona dues vegades pràctica prohibida expressament per la seva funció hi no ha passat res .Si volen tocar el collons que toquin els del inútil del virrei Buch que tallin el seu carrer
TPM
Soc idiota si crec que la republica no existeix. La unica veritat es que estic podrit per dins i que soc un frau de persona.

envia el comentari