El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana redirigir les assignacions de la Corona per fer front al covid-19
  • CA

La CUP ha proposat aquest dilluns al govern espanyol que es faci un ús públic de la sanitat privada i de les empreses farmacèutiques “sense contraprestació econòmica” per fer front al coronavirus. La diputada al Congrés Mireia Vehí ha avançat les mesures que plantejarà al president espanyol, Pedro Sánchez, a la conversa que mantindran aquesta tarda per tractar la lluita contra la malaltia i ha demanat redirigir “assignacions pressupostàries que no són imprescindibles per a la vida, com les assignacions a la monarquia i a protocol, per ús de la sanitat pública“. La CUP pretén així sufragar el cost extraordinari que suposen els efectes del covid-19 i que també vol combatre ignorant els topalls de dèficit europeus.

Per tal d’aconseguir els fons necessaris per sostenir el sistema públic de salut, els anticapitalistes també proposen una moratòria de l’article 135 de la Constitució, que estableix que “totes les administracions públiques adequaran les seves actuacions al principi d’estabilitat pressupostària“.

També planteja una moratòria en el pagament de lloguers i hipoteques, així com dels desnonaments, i que es garanteixin els subministraments a les llars. En clau laboral, vol prohibir els acomiadaments dels afectats pel coronavirus i un permís retrbuït de cura. Així mateix, subratlla que “no hi pot haver les àrees metropolitanes plenes de treballadors” per fer feines “que no són imprescindibles”, per la qual cosa Vehí ha exigit “que es pari tot”: “Confinament general”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa