La CUP demana "paralitzar el país des del primer dia de judici"

L’esquerra independentista presentarà el 19 de desembre la seva campanya per tal “d’impugnar un Estat no democràtic”
La CUP demana que el sobiranisme “paralitzi el país des del primer dia de judici”
La CUP demana que el sobiranisme “paralitzi el país des del primer dia de judici” | A.D.

La CUP ha demanar aquest dijous que el sobiranisme “paralitzi el país des del primer dia de judici” de l’1-O. El diputat al Parlament Carles Riera ha anunciat que des de l’esquerra independentista tenen previst preparar una sèrie d’accions per tal “d’impugnar un Estat no democràtic”. En aquest sentit, ha explicat que el 19 de desembre -l’endemà que s’iniciïn les qüestions prèvies del judici a l’independentisme- faran un acte al teatre Poliorama per concretar aquestes accions.

 

Riera ha insistit en què aquesta mobilització no ha de ser només independentista, sinó a favor dels drets democràtics, com el de "manifestació i expressió". “El camí passa per aturar-ho tot”, ha afirmat. No obstant, l’esquerra independentista no vol emmarcar les mobilitzacions previstes pel 21 de desembre -quan el govern espanyol ve a Barcelona a celebrar un Consell de Ministres- dins d’aquesta campanya. Sí que animen, però, a fer una aturada aquell dia, però desvinculen el 21-D d’aquestes accions.

 

La CUP insisteix, doncs, que “no cal esperar a les sentències” del judici. Afirma, però, que aquestes mobilitzacions han d’iniciar-se quan comenci el judici oral i no, per tant, el proper 18 de desembre, ja que només tindran lloc qüestions prèvies en les què els presos polítics no hi seran presents.

 

Preguntat per la 'via eslovena' que va proposar el president de la Generalitat, Quim Torra, per tal d'assolir la independència, Riera ha manifestat que "allò fonamental no és el model, sinó la lluita que ens durà a fer-ho possible". És per això que ha reiterat que "l’unic camí és la desobediència i la unilateralitat".Comentaris
ara?
Ja ho estem fent, capsigranys, a veure si en comptes de pensar només en el vostre partit vos poseu a treballar.
Bona proposta
Excel·lent proposta si realment té el recolzament necessari. Esperem que tota la gent al marge d'ideologies faci pinya en una protesta per la manca dels Drets humans més elementals. ll*ll
Lostia
Molt bé, vosaltres al davant, és molt fàcil bordar i les hosties i la garjola pels altres.
Fran bcn
Amb gent.com vosaltres això.semblaria VeneÇuela o Corea del Nord. Ja de pas bloquejar la economia, autopistes trens i el que us roti, total mai heu fotut brot la majoria dona igual, paga el papa oi?
anna
Vosaltres exigiu moltes coses però a l'hora de comprometre's no hi sou mai, no sou al govern, no sou al Consell de la República... no sou a la presó, ah! no sou a la presó. Si deixeu que els altres facin la feina compromesa almenys no bordeu tant.
Carles Viñals Casado
En aquest moment, els CDR 's i el president Torra tenen agafats pels collons a Pere Sanches i el PSOE
Que passa Cup?
Veieu que la gent s'organitza a part de vosaltres i ara correu a voler liderar-ho? Sembleu erc.
Albert
Tots aquests critiqueu la cup ,mireu aveure que demana l'espanyolista erc o jxcat,els unics que no han criticat la proposta de torra de la via eslovena es la cup,qui us penseu que hi ha darrera els cdr
Amb la Cup no es va enlloc. Que aquests personatges representin l'esquerra és el pitjor que li podia passar a l'esquerra , a l'independentisme i al feminisme. Tots els meus amics veneçolans o eslovens es posen les mans al cap.
Sólo sois pura mierda.
con vuestra podredumbre lo único que se conseguirá será el desastre total; hala, ir a destrozar mobiliario .urbano.
Jo
No xiquets, aixo del carrer es l ultim recurs i si es fa es amb totes les conseqüències i fins al final peti qui peti. Abans la violència econòmica, convoqueu, tots al banc i tots els diners a la butxaca, negativa pagar qualsevol crèdit, hipoteca, factura grans companyia e impostos els que siguin empresa, a veure qui els deixa diners als fatxendes del gobierno de españa i quant aguanten els bancs.
a l'Albert
Que la CUP hi és al derrea serà al teu poble. Al nostre els mantenim al marge igual que a erc i al pdcat per que només penseu en els vostres partits.
Fernandes-dias
Només el primer dia?

envia el comentari