La CUP demana a Llarena que investigui els càntics d'''A por ellos"

La formació vol que el Suprem ampliï la investigació per l'1-O citant els observadors internacionals del referèndum
'Piolín' descobert al vaixell que acull la Policia Espanyola i la Guà rdia Civil a Barcelona
'Piolín' descobert al vaixell que acull la Policia Espanyola i la Guàrdia Civil a Barcelona | Jordi Borràs

La defensa de les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel, citades a declarar com a investigades per rebel·lió i sedició en la macrocausa contra l'1-O que instrueix el Tribunal Suprem, demanaran que la Policia Judicial elabori un informe sobre els comiats als membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplaçats a Catalunya amb el lema 'A por ellos'. També que s'inclogui com a testimoni el director general de CatSalut perquè aporti informació sobre la "violència policial exercida l'1 d'octubre", davant les manifestacions del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, encarregat del dispositiu policial de l'1-O, sobre la "falsedat" de la xifra de ciutadans ferits aquell dia a Catalunya per les càrregues dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. La CUP també demanarà al jutge Pablo Llarena que siguin citats els observadors internacionals que van participar al referèndum.


A l'escrit que la CUP presentarà al Suprem per demanar aquesta ampliació de la investigació s'indica que l'informe de la Policia Judicial ha de permetre determinar la "neutralitat necessària" dels funcionaris públics en l'actuació de l'1-O. Atès que el Suprem ha delegat les funcions de Policia Judicial en aquesta causa a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional, la CUP demana que l'informe el facin els Mossos d'Esquadra o l'Ertzainza.

 

La formació acompanya l'escrit de diversos enllaços digitals a vídeos on es poden apreciar grups de persones acomiadant policies al crit de 'A por ellos' o agents de cossos policials corejant el mateix crit de camí cap a Catalunya, així com a notícies de mitjans internacionals que en el seu moment es van fer ressò d'aquesta qüestió.

Comentaris
fideli
Ocasió d'or per 'plantofar' al 'soldat' togat...
Ramon
Reviseu ara amb la perspectiva del temps l'entrevista del pueril progre de Salvados al MHP Jordi Pujol. Per mi que deuria ser llavors, que el sistema va cridar: "A por él, oéééé", amb la confiança que les esquerres de Catalunya (NO NOMÉS LES SUCURSALISTES) li farien el joc a la guerra bruta. Però mireu també els comentaris que li dediquen els espanyols al President. El més suau li diu "Perro!". Tinc seriosos dubtes que cap d'aquests miserables rebi citació per delicte d'odi.
Antoni
Denunciar-ho tots els maltractaments davant la justícia i a veure com se'n surten.
Mà dura contra la policia represiva invasora
LUIS
Es una ridiculez creer que un juez de un tribunal politico se va a poner a investigar los jaleos y alabanzas de los subditos del populacho favorables a la dictadura. Esos magistrados del fascismo están obviamente para perseguir a mecánicos que han dudado arreglar los coches de la policia politica, por ejemplo. Para un régimen violento y herido de muerte como el español, el delito perseguible está en una escuela o en un taller, nunca en una arenga agresiva que jalea el odio en la calle.

envia el comentari