La CUP demana al Govern que negociï amb Madrid mesures per ajudar els autònoms

Vergés: “Lluitarem perquè l’Estat doni resposta amb les seves competències a qui ho està passant malament”

En el marc de la sessió de control al Govern, la CUP ha interpel·lat la consellera de Salut, Alba Vergés, sobre la falta de mesures per pal·liar l’impacte que ha causat la mesura de tancar bars i restaurants i també centres d’estètica i permetre només els serveis per emportar. Vidal Aragonès ha insistit que la CUP dona suport al Govern en les mesures que serveixin per frenar la pandèmia, però ha denunciat que “deixen a la intempèrie treballadors autònoms, explotats, i treballadors per compte aliè”. Per aquesta raó, la CUP ha demanat al Govern la suspensió del pagament dels lloguers de locals, i no la reducció del 50%, la suspensió del pagament dels subministraments, una prestació similar a la que tenen els treballadors en ERTO, i “anar a negociar amb l’Estat la suspensió del pagament de les hipoteques”.

En el torn de resposta, Vergés ha explicat que la missió del govern és “reduir el creixement” dels positius i fer que “l’afectació a les persones i activitats econòmiques i socials on la gent s’hi juga el pa sigui mínima”. En aquest sentit, Vergés ha afirmat que “lluitarem davant de l’Estat perquè doni resposta amb les seves competències a qui ho està passant malament”. La consellera també ha explicat que “el Govern farà PCR als treballadors de residències cada 15 dies o 20 dies”.

Des del PSC, la diputada Eva Granados ha prenguntat al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, quants diners es destinaran a ajudes per als sectors afectats dels 3.200 milions que han d’arribar del fons Covid-19 de l’Estat aquest 2020. “La nostra intenció és esgotar tot el pressupost i no deixar res al calaix, i de fet ahir vam aprovar ajudes directes i reduccions del lloguer al 50%”, ha respost Tremosa. 

Nou comentari