La CUP demana a Colau ignorar la sentència del retrat del Rei: "Si el posen, el traurem"

La regidora dels anticapitalistes, Eulàlia Reguant, ha denunciat les "extralimitacions" de la justícia espanyola
El grup muncipal de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona
El grup muncipal de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona | Europa Press

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant ha demanat aquest dilluns al Govern d'Ada Colau que no acati la sentència que obliga el consistori a col·locar un retrat del Rei en el saló de plens, i ha advertit: "Si el posen, el traurem".

 

"Una vegada més, la justícia espanyola s'extralimita i emet judicis tècnics, o que intenta que siguin tècnics, quan parlem de qüestions polítiques", ha asseverat Reguant en roda de premsa, i ha dit que aquesta sentència és una ingerència a la voluntat dels veïns de la ciutat, que en reiterades ocasions ha acusat que el Rei no la representa ni és benvingut, segons ella.

 

"Si el Rei no és benvingut a Barcelona, és evident que el seu bust no és benvingut en el ple de l'Ajuntament", ha asseverat, i ha demanat al Govern municipal que esgoti totes les vies legals per evitar acatar aquesta sentència, que l'executiu de Colau recorrerà.

Ha remarcat que la família Reial no és benvinguda perquè ningú els ha triat i no representen els veïns de Barcelona ni al poble de Catalunya: "Tenim tot el dret a dir-ho, amb la llibertat d'expressió, cremant fotos del Rei, trencant fotos del Rei i plantant-nos per dir que no vingui al Palau de la Música", ha dit en referència al sopar del Mobile World Congress (MWC) de fa dues setmanes.

 

La regidora Maria Rovira ha avançat que la CUP portarà a les comissions d'aquesta setmana l'operatiu policial que precisament es va desenvolupar durant les protestes en contra de la presència de Felipe VI a la ciutat per aquest sopar del MWC, perquè considera que les ordres que van executar els agents van ser "inadmissibles".

 

A més, el grup municipal portarà una proposta per oferir una formació a escoles sobre el passat colonial i els moviments obrers de Barcelona; una declaració institucional perquè en el Saló de l'Ensenyament no estiguin presents les Forces Armades, i una proposició per regular específicament l'obertura de gasolineres a la ciutat, ha explicat la regidora Maria José Lecha.Comentaris
Visca la república i fora aquest tipus de monarquies medievals
El discurs que va fer aquest rei, que encara deu la disculpa, les excuses i el demanar perdó a més de 1.000 catalans i d'altres ferits fets encara després del 1 d'octubre, per la seva violenta policia, fa que si es mereix ser penjat d'alguna paret d'una institució catalana, es penjat cap per vall.
berta
quieren imponernos sus simbolos y que los nuestros desaparezcan y con la justicia de su lado lo tienen facil,a ver que hace la Colau.
bonita foto
Ahora me enfado y no respiro
I tan que si ja és hora de desobeir tots al estat i justícia dictadora franquista borbònica
Indiferent
Respira nen respira té t.ofegueras
Ramon
Hauríem d'anar pensant en la final de Copa. Perquè segur que els espanyola alguna en deuen estar planificant. No crec que aguantin estoics una sisena esbroncada. Tampoc no crec que tirin per repressions violentes. Intentaran que sigui el propi cos social català que s'hi giri en contra. Com? No ho sé. Potser fent córrer que se suspendria el partit? Alguna acció de guerra bruta feta per agents espanyols que ens l'atribueixin?

envia el comentari