La CUP critica que les mesures recaiguin sobre els sectors més afectats

La CUP ha criticat aquest dimarts que les noves restriccions que ha plantejat el Govern només siguin per reduir la interacció social. El diputat Xavier Pellicer, en roda de premsa al Parlament, ha alertat que les mesures anunciades per l’executiu descarreguin el cost de la crisi sanitària, econòmica i social sobre les esquenes de “qui sempre pateix més”. El diputat anticapitalista, en aquest sentit, ha exigit una proposta de rescat social, després de criticar que les mesures pivotin sobre la responsabilitat individual i no la col·lectiva. Pellicer també ha reclamat que es garanteixi la baixa remunerada a les persones que necessitin confinar-se i tinguin persones a càrrec.

“La situació era previsible i es podria haver evitat. La prioritat del Govern no és l’atenció primària ni la sanitat pública”, ha conclòs Pellicer, que també ha reclamat a l’executiu que no executi més desnonaments. “Quantes onades caldran perquè el Govern aposti de forma clara i coherent per una sanitat pública?”, ha preguntat de forma retòrica.

Pellicer també ha subratllat que cal un “pla immediat” al transport públic: “No pot ser que parlem d’una variant contagiosa i alhora seguim veient el transport públic saturat en hores puntes”, ha lamentat per demanar més freqüència del servei, a més de regular els preus d’antígens i mascaretes.

Aquest matí les xarxes s’han fet ressò de la indignació per les aglomeracions al metro de Barcelona el dia després que la Generalitat hagi anunciat les noves restriccions. Bona part de les queixes s’ha produït a la L5, on una incidència tècnica a primera hora del matí ha alterat¡ la freqüència de pas dels trens i ha provocat retards de més de mitja hora. Molts usuaris han criticat TMB per no prendre mesures per evitar l’acumulació de gent a les andanes i els combois.

“Aquest és el protocol de la sisena onada per protegir les treballadores?”, lamentava una metgessa de família a Twitter. Un altre usuari es queixava de la poca previsió tant de Rodalies com de TMB per fer front a les incidències. “Si no agafem Omicron serà un miracle”, lamentava.  

Comentaris

    Valeri Desembre 21, 2021 | 20:05
    La CUP només sap criticar. Mai cap aportació positiva. Quina panda d'incompetents, d'irresponsables i d'aprofitats. Vergonya.
    Català Desembre 22, 2021 | 08:24
    Si, Valeri. La CUP va contra tot i contra tothom, aixó des de sempre. Tanmateix encara tenen votants; i no crec que molts d'ells siguin d'aquest tarannà. Son uns babaus integrals.

Nou comentari