El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP i Crida LGBTI denuncien l’augment de la violència cap al col·lectiu i demanen mesures
  • CA

La CUP i l’organització per a l’alliberament sexual i de gènere Crida LGBTI han alertat de “l’augment de la violència i les agressions contra les persones i el col·lectiu LGTBI” després de les dues agressions el cap de setmana passat a Barcelona a una dona transexual i un home homosexual, i han instat el Govern a impulsar mesures per revertir aquesta xacra. Així ho ha anunciat aquest dilluns la diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez en una conferència de premsa a la cambra catalana al costat de diversos portaveus de la Crida LGBTI.

En representació de la Crida LGBTI, Ixeya Quesada ha alertat que aquest 2020 s’han registrat un total de 173 denúncies per agressions a persones del col·lectiu, a banda que hi ha hagut un augment del 41% de les agressions homofòbiques a Catalunya aquests darrers dos anys. Sobre els resultats que es desprenen de les enquestes, ha criticat que “només un percentatge molt petit ha derivat en algun tipus de sanció”, i ha advertit que més del 70% de les agressions homofòbiques no s’arriben a denunciar mai. Per Quesada, és “vergonyós que la immensa majoria de les agressions LGTBI-fòbiques s’acabin arxivant sense cap conseqüència per als agressors” i és urgent que els Mossos i altres forces policials tinguin una preparació per donar facilitats a l’hora de denunciar. A més, ha destacat que les agressions cap al col·lectiu “van més enllà de les agressions físiques”, com la invisibilització a les aules, el silenci i la indiferència de diversos entorns socials o la precarietat laboral, perquè actualment hi ha un 85% d’atur entre les persones transexuals, segons les seves dades.

Arran d’aquesta situació, i en nom de l’organització, ha instat la Generalitat a comprometre’s “fermament i d’una vegada per sempre” a desplegar la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones trans, lesbianes, intersexuals, bisexuals i gais, i a mobilitzar tots els mitjans i recursos necessaris per fe-ho. En aquest sentit, ha instat el Govern ha aprovar la llei trans, que garanteix el dret a l’autodeterminació de gènere, i ha cridat concretament el PSC “a desmarcar-se dels discursos d’odi i transmisogínia amb els quals festeja darrerament”. “Ningú no es pot autoanomenar d’esquerres si no treballa per garantir els drets de les persones trans”, ha dit Quesada, que ha assegurat que aquests drets es veuen sistemàticament trepitjats, la qual cosa que exposa les persones del col·lectiu de manera diària. A més, ha cridat el conjunt de la societat “en la seva pluralitat i diversitat” a no tolerar els discursos d’odi, les agressions LGTBI-fòbiques i a posicionar-se en contra de l’extrema dreta que, segons Quesada, justifica les agressions al col·lectiu D’aquesta manera, ha demanat participació ciutadana en la manifestació en contra de la LGTBI-fòbia que han convocat el dissabte 5 de desembre a les 19.00 hores a diversos punts de Catalunya: a Barcelona, serà a l’avinguda Paral·lel amb el carrer Calàbria; a Tarragona, a la plaça de la Font; i en les pròximes hores donaran a conèixer els altres punts de concentració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa