La CUP calcula que els dos anys de marge de la taula de diàleg no s’esgotaran

"Els fets faran que sigui caixa o faixa molt abans", diu Carles Riera

El diputat de la CUP Carles Riera ha explicat aquest divendres que la seva formació calcula que no s’esgotaran els dos anys de marge que els anticapitalistes han donat al Govern de Pere Aragonès perquè la taula de diàleg tingui resultats. La formació sí que manté aquest marge, però considera que “els fets faran que sigui caixa o faixa molt abans“. Així ho ha afirmat Riera en una entrevista als Matins de TV3, en la qual ha assegurat que la reunió de la taula de diàleg d’aquest dimecres va ser “un despropòsit absolut i un fracàs”.

Per a Riera, aquesta trobada que es va produir entre la Moncloa i la Generalitat a Barcelona, va acabar “reforçant” el posicionament del govern espanyol, mentre que l’independentisme i l’Executiu de Pere Aragonès va quedar “afeblit”. El diputat de la CUP al Parlament ha assegurat que l’independentisme ha de crear les condicions per forçar l’Estat espanyol a una negociació que sigui “efectiva i útil”. En el mateix sentit s’ha pronunciat aquest divendres el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, que ha assegurat que “Esquerra Republicana de Catalunya no és prou forta per negociar davant l’Estat espanyol“.

Riera ha assegurat que, ara mateix, la taula de diàleg “no funciona” per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Per tant, ha instat Pere Aragonès a “tirar per una altra banda”. El diputat anticapitalista també ha afegit que la seva formació espera que el Govern concreti quina és la proposta de l’Executiu pels pressupostos del 2022, per tal de poder-los negociar. Ha lamentat que el conseller d’Economia, Jaume Giró, encara no els hagi presentat cap document, encara que des del Palau de la Generalitat es digui que la CUP és el “soci prioritari”. Riera ha avançat que el rebuig a l’ampliació del Prat, els Jocs Olímpics d’Hivern i la implicació en la Fórmula 1 són “línies vermelles”.

Comentaris

  Paco 17/09/2021 11:54 am
  No sé de què es queixen ara. Són ells els que van signar un acord amb ERC per deixar passar dos anys, sabent que seria el dia de la marmota....
  Jou 17/09/2021 11:58 am
  Dos anys? No arriba a set mesos i estirant massa.
  Farsa Vichy 17/09/2021 12:09 pm
  Cal passar pantalla de la farsa del govern de Vichy, enderrocar-lo i fer un Govern de Concentració, apartant als traïdors i posant gent valenta que no estigui pendent del sou.
  Vendetta 17/09/2021 12:29 pm
  Millor avui ke dema, ja tardeu govern de concentración am els mes valents aixeca la declaración de independia control de territori y palante pit y cullons srs nomes aixo
   Aigualit 17/09/2021 2:52 pm
   😂😂😂😂😂😂😂 El valent del vendetta, endevant, que jo resto a casa. Ja vindràs pel repartiment de carrecs.
  Donec Perficiam 17/09/2021 2:29 pm
  El nostre actual President té la pell molt fina. Com sap que ni Junts ni la Cup creuen en la taula de dialeg, prefereix que no hi siguin, i per aixó ha possat tots els pals a les rodes que ha pogut. Segurament creu que només ERC podrà "entendrir" la mentalitat-profundament-rància del Desgobierno de Caspaña.... pobret. Jo si fora Junts, deixaria que ERC soleta s'estavelli contra el mur de ciment. Així potser a la propera legislatura no treuràn majoria...
  MHP 17/09/2021 2:54 pm
  Home, el Riera, quan se temps. Ah, val, que ha estat tot l'estiu de vacances. Es el que té ser un pijo revolucionari.
  El mus del gamarús 17/09/2021 11:28 pm
  Els franquistes ecspanols rebran 140 mil milions d’Europa. No arribarà ni un euro a Catalunya ( als d’esquerra alguna engruna i a sobre els faran quedar malament,cosa que no sembla importar-lis) si aquí volen parar màquines, per si cau alguna cosa. Es perdre el temps.
  CUP LAS CHACHAS DEL CAMARERO ARAGONES del CAFEITO 18/09/2021 10:03 am
  Cup, volien un cafeito sanchez, els molt subvencionats de casa rica

Nou comentari