La CUP demana a Cambray que apliqui “de debò” la immersió lingüística

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha demanat aquest dilluns que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, apliqui “de debò” la immersió lingüística a tots els centres educatius de Catalunya. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de La 2 i Ràdio 4, ha estat preguntat sobre la gran polèmica de les darreres setmanes: l’atac de l’Estat espanyol a la llengua catalana a l’escola i la imposició de fer el 25% de les classes en castellà.

Riera ha assegurat que Cambray ha de garantir l’escolarització en català “en tots els cicles i etapes” de tots els centres del país, però ha insistit sobretot en la secundària. Ha assegurat que és en aquesta etapa en la qual la llengua catalana pateix una “regressió“. Per tot això, ha defensat que cal “dotar de recursos i donar protecció jurídica” al professorat per combatre els atacs de l’Estat i de l’espanyolisme contra el català a l’escola. Segons ell, el Govern ha “d’acompanyar” per tal de “donar suport” a les escoles.

Per altra banda, el diputat anticapitalista ha carregat contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per haver suggerit que el departament d’Educació es fes càrrec de la direcció del centre de Canet de Mar, el Turó del Drac, després que hagi estat obligat a fer el 25% de les classes en castellà a un grup de P5. Riera ha recordat que hi ha desenes d’escoles que han estat obligades a fer el mateix anteriorment i que cap conseller de Junts per Catalunya ha assumit la direcció de cap centre per aquest motiu. “Sembla contradictori“, ha manifestat durant l’entrevista.

Pressupostos i comuns

Riera també ha lamentat que els socis de Govern, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, es refereixin a la CUP com el “soci preferent“, però que finalment hagin pactat els pressupostos amb els comuns. “No ho porten a la pràctica“, ha assegurat, a més de lamentar que l’acord de l’executiu d’Aragonès amb la formació de Jéssica Albiach pels comptes no és tan “romàntic“, ja que hi ha hagut un “intercanvi de cromos” per a l’Ajuntament de Barcelona.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Desembre 20, 2021 | 10:12
  Camisa pardoamarilla Eres malo malo malo, más malo no puedes ser! El bigote de una gamba por el ojete,
  Marta Desembre 20, 2021 | 13:25
  Hola
  Cambray aplicarà la immersió .... Desembre 20, 2021 | 14:17
  .... on estudia el seu nen: una escola privada plurilingüe sense immersió catalaneta.
  Doctor Strangelove Desembre 20, 2021 | 18:21
  La CUP a criticar i aquest bruixot es dedica a cobrar. Són incapaços de fer res efectiu i ja no dic productiu. Només són ferralla comunista! Doc.
  Tano Desembre 20, 2021 | 18:42
  Si, perquè de collonades ja n'apliquen mases.

Nou comentari