El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP avisa JxCat que mantenir Torra de president si és inhabilitat “s’ha d’organitzar”
  • CA

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha advertit JxCat que si pretén que el president de la Generalitat, Quim Torra, continuï liderant el Govern malgrat ser inhabilitat “això s’ha d’organitzar”. En declaracions a la premsa aquest dijous, Sirvent ha reclamat “una estratègia, un pla, una posició conjunta i no lemes” a Torra i el seu grup parlamentari per afrontar la possible inhabilitació i ha defensat les eleccions davant de la “manca de projecte” que veu en el Govern. “Sabem perfectament que no és la solució, però tampoc ho és allargar un Govern sense objectiu polític”, ha advertit, per la qual cosa ha apostat per celebrar comicis “al més aviat possible”.

Per això, Sirvent ha preguntat “amb quin motiu i amb quina estratègia” Torra pretén allunyar la data dels comicis, com ha anunciat aquest mateix dijous després de comparèixer al Tribunal Suprem. “Demanem unes eleccions per aquest despropòsit i retrets constants i, per tant, posem sobre la taula pactar una data d’eleccions per acabar amb la legislatura”, ha insistit la diputada cupaire.

La CUP ha iniciat una ronda de contactes amb JxCat, ERC i les entitats sobiranistes per encarar l’escenari d’una possible inhabilitació de Torra i ha lamentat que de moment és “difícil” el consens dels diferents espais. Per això, ha esperonat JxCat a concretar com “fer front a l’ofensiva de l’Estat portant la presidència fins a les últimes conseqüències”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa