La CUP apel·la als drets socials i a la memòria col·lectiva per "combatre" el feixisme

Empaperen una paret de La Model amb imatges de víctimes per denunciar la "desmemòria"
Imatge del moment que s'han enganxat cartells amb imatges de víctimes en una paret de La Model
Imatge del moment que s'han enganxat cartells amb imatges de víctimes en una paret de La Model | ACN

La CUP ha apel·lat aquest dimecres al vespre a la lluita pels drets socials i a favor de la memòria col·lectiva per "combatre" el feixisme. Ho han reivindicat així en un acte d'homenatge davant de La Model de Barcelona, amb representants de familiars i amics de víctimes. I durant l'acte s'ha empaperat una de les parets amb imatges de persones "assassinades, torturades, apallissades i empresonades per un sistema que va vendre la transició com a modèlica", ha assegurat la diputada cupaire Maria Sirvent. En insistir en un front antifeixista, Sirvent ha rebutjat, doncs, "perpetuar el silenci i seguir amb l'amnèsia programada", i ha reclamat en canvi "combatre la impunitat del braç armat de qui ens vol precaritzades, explotades i sense present ni futur".

 

Durant l'acte d'homenatge, Sirvent ha advertit el "silenci còmplice" i la "minimització de fets" dóna via lliure als "mercenaris en forma de feixisme al carrer. I en aquest context ha apel·lat també a les "aliances arreu" en clau social per "desbordar les institucions" i donar garanties a tots els ciutadans, sigui en clau d'habitatge, laboral o immigració, entre d'altres. Cap cas "sense resistència", ha reclamat. 

 

També ha parlat l'exdiputada Mireia Vehí, que ha clamat contra la "desmemòria de la democràcia" i l'"oblit" dels assassinats de persones per motius de racisme, homofòbia, aporofòbia, islamofòbia, anitsemisme, antisgitanisme i transfòbia. 

 

Vehí ha reivindicat així una "memòria que no oblida que el feixisme mai ha marxat" i ha assegurat que en "combatran totes les formes", través de "l'autoorganització popular". En aquest sentit ha apel·lat a la lluita pels drets socials com "la millor resposta al feixisme". 

 

Durant l'acte s'ha llegit una carta del pares de Guillem Agulló –la seva imatges és una de les que s'han enganxat a la paret de la Model. I hi ha intervingut també Juanjo Álvarez, pare de Pedro Álverez, assassinat el 1992. També ha intervingut Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'homofòbia, que ha recordat el cas de la transsexual Sonia. L'acte ha acabat amb una encesa d'espelmes. Comentaris
2018
Què recontracony és això d'identificar polítiques socials amb unes polítiques concretes? Totes les polítiques són, per definició, socials. També les feixistes.
MiqCar
El principal gran error ha sido no haber integrado en nuestra cultura la resistencia clandestina al franquismo. Y buena parte de esas personas están con vida. Una gran mina a explotar ¡ Hasta Pujol estuvo en prisión y casi nadie lo sabe !. Ese fue el gran hurto que la transición hizo a la ciudadanía. Es demencial, pero el silencio del franquismo ha llegado hasta las mismas personas que lo combatieron. Sería recom que las personas que protagonizaron luchas en fábricas, barrios, organizaciones pol
MiqCar
Creo que la CUP es una buena organización para recuperar ese legado si lo hace sin sectarismo, ya que en aquella época había otras motivaciones. También permitiría a CUP, que tiene también trayectoria y buenos antecedentes, acercarse a personas de muchos orígenes, pero que se esforzaron por una Catalunya mejor. Siempre que vuelvo a Barna lo comento e incluso de montar algún tipo de asociación, pero ...
Antoni Ferret
M'hi identifico totalment. Sobretot amb la frase "la lluita pels drets socials com "la millor resposta al feixisme". // Així ha de ser. I combatre la desmemòria en relació al feixisme. Però, sobretot, contra el desinterès en relació a la misèria.
Nnnno
La Cup discursos i exigència als altres. I en acabar tots a l' assemblea i cap acció compromesa ni eficaç.Sospitós que no tinguin ningú a la presó. I que Gabriel estigui missing.

envia el comentari