El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP alerta que la taula de diàleg vol “rebaixar la contestació social” a Catalunya
  • CA

 

“No sabem ben bé què busca la taula de negociació, si un reencaix a l’Estat espanyol o un nou pacte de finançament, però el que sabem és que no pretén defensar l’exercici del dret d’autodeterminació”, ha denunciat la diputada de la CUP-CC Maria Sirvent en roda de premsa. Al seu parer, “si s’ha de parlar d’alguna cosa és sobre com l’exercim de forma concreta d’una forma vàlida i respectada, així com la fi de la repressió amb una eina radicalment democràtica com pot ser un referèndum. Qualsevol pacte que no passi per aquests punts no servirà per resoldre el conflicte”, ha avisat.

Com ja ha insistit en diverses ocasions la CUP, considera que qualsevol negociació ha de partir de premisses del “reconeixement del dret a l’autodeterminació i de l’amnistia de tots els presos i preses polítiques i les persones represaliades”. Però, ha remarcat, “veiem que aquesta taula, per les dues parts, no parteix d’una voluntat sincera de resoldre el conflicte sinó d’una voluntat de rebaixar la contestació social, i com una arma de campanya preelectoral”. En aquest context, la diputada cupaire s’ha preguntat si “podem parlar de resolució del conflicte? On queda el dret de vaga, de manifestació i del lliure exercici de la dissidència política? No veiem un diàleg sincer, i cal denunciar la repressió per part del govern de l’Estat i també per part de la Generalitat”, ha conclòs. També ha recordat que hi ha més de 600 persones represaliades fruit d’operacions dels diversos cossos de seguretat de l’Estat i dels Mossos.

La CUP-CC també ha volgut denunciar que els pressupostos presentats per la Generalitat, i que tindran el suport dels Comuns, “prioritzen el pagament del deute per sobre de les necessitats de la majoria popular i treballadora del país”. Així ho ha denunciat la diputada cupaire Maria Sirvent, que ha fet números: “El vicepresident Aragonès parlava dels pressupostos de la fi de l’austeritat, i ens preguntem, quants diners destinen a pagar el deute públic de la Generalitat? Doncs el 2017 es preveien 6.000 milions i amb el pressupost del 2020 es preveu pagar 10.500 milions”, ha denunciat la diputada. En aquest sentit, Sirvent ha lamentat que els pressupostos tenen “una centralitat austericida”, i per aquesta raó la CUP demana “la suspensió del pagament del deute i que es prioritzin les necessitats de la gent”.

Per altra banda, després que l’exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant hagi declarat aquest matí a Madrid acusada d’un delicte de desobediència per no haver volgut declarar davant d’un advocat de VOX, la diputada Maria Sirvent ha alertat que aquest partit “no és una anomalia de l’Estat sinó un engranatge més del règim del 78”, i és per això que ha fet una crida a “lluitar contra el feixisme”: “No és només tasca de l’independentisme, sinó que se l’ha de combatre des de tots els fronts. Hem fet crides a un front antifeixista per plantar cara a l’extrema dreta”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa